O învățătoare, frustrată de lucrurile cu care vin copiii la școală. “Am ajuns să le urăsc”

O învățătoare,  frustrată de lucrurile cu care vin copiii la școală. “Am ajuns să le urăsc”

Lista învățătoarei, care face referire în mesajul său la elevii de până în 7 ani (echivalentul clasei pregătitoare din România n.r.), cuprinde obiecte precum sticlele de apă din metal, pantofii cu șireturi, penarele țipătoare sau fructele nedecojite.

Învățătoare din Scoția, frustrată de lucrurile cu care vin copiii la școală

Învățătoarea din Scoția, cunoscută doar ca @teaching.rural pe TikTok, a postat un un filmuleț în care își exprimă frustrările cu privire la anumite obiecte pe care elevii ei le aduc la școală.

Învățătoarea și-a intitulat postarea: „Lucruri pe care am ajuns să le urăsc ca profesoară de școală primară – primary school teacher, echivalentul învățătoarei n.r. – (ediția pentru elevii până la 7 ani)”, relatează Daily Mail.

Una dintre situațiile care o frustrează cel mai mult pe învățătoare este atunci când copiii vin la școală cu sticle metalice de apă. Ea a explicat în comentarii că acest lucru se datorează faptului că elevii ei de multe ori nu înșurubează capacele în mod corespunzător, ceea ce inevitabil înseamnă că apa va curge din sticle atunci când acestea cad pe podea.

Aceasta a adăugat că sticlele de apă din metal sunt „incredibil de zgomotoase” atunci când se lovesc de podea, scriind: „Este ca și cum ai arunca o cărămidă pe masă sau pe podea”.

Al doilea element pe care învățătoarea l-a enumerat ca fiind un inconvenient pentru personal sunt pantofii cu șireturi. Motivul este că personalul se chinuie să lege mai multe perechi de pantofi deodată, iar uneori sunt purtați de copii care nu sunt în stare să îi lege. Ea a scris, răspunzând părinte: „Când există o singură învățătoare și 25 de copii, acest lucru durează ceva timp”.

Un alt obiect necesar copiilor, dar care poate deveni un inconvenient pentru învățători penarul, mai precis, penarele colorate și strălucitoare de la magazinele de papetărie, care distrag atenția elevilor în timpul orelor.

Nu în ultimul rând, învățătoarea a mai spus că unul dintre lucrurile care au devenit o pacoste pentru personal sunt fructele necojite, cum ar fi portocalele. Acest lucru se datorează faptului că, adesea, copiii mici nu le pot decoji singuri, iar profesorilor le poate lua timp și efort să îndepărteze coaja de pe mai multe bucăți de fructe.

Reacția părinților

Deși sentimentele profesoarei au rezonat cu colegii din cadrul personalului didactic, unele dintre opiniile sale i-au divizat pe părinți, unii dintre aceștia rămânând mai puțin impresionați de lista de elemente deranjante.

O persoană a comentat: „Nu și-a ales bine meseria”, în timp ce alta a spus: „Chestia cu fructele nu ar trebui să fie o problemă. Îi învățăm și îi încurajăm pe copii pe timpul grădiniței să își decojească singuri fructele, chiar de la cea mai mică vârstă”.

Un al treilea părinte a afirmat: „Îmi amintesc că am fost certat de un asistent didactic pentru că fetița mea purta pantofi cu șireturi, a făcut-o și pe fetița mea să plângă”.

Pe de altă part, alți părinți au fost de acord cu poziția învățătoarei cu privire la anumite articole, unul dintre ei scriind: „Ca mamă, urăsc aceste sticle și toate celelalte sticle de băut. Aduceți înapoi țâșnitoarea de pe coridor!”.

Și alte cadre didactice au exprimat opinii similare în comentarii: „Aceste sticle sunt cele mai rele. De fiecare dată când cad, distrag atenția copiilor timp de 10 minute”.

Un altul s-a plâns: „Super de acord. De parcă nu am avea nimic mai bun de făcut decât să legăm șireturi de mai multe ori pe oră”.

Please follow and like us:
Pin Share