E bine sau nu să speli motorul mașinii cu furtunul. Greșeala pe care mulți șoferi o fac

E bine sau nu să speli motorul mașinii cu furtunul. Greșeala pe care mulți șoferi o fac

E bine sau nu să speli motorul mașinii cu furtunul? Poate ți-ai cumpărat o mașină second hand sau poate ai observat că autoturismul tău este destul de murdar, inclusiv sub capotă. Ce faci în această situație?

E bine sau nu să speli motorul mașinii cu furtunul

Sunt șoferi care din diferite motive vor să curețe mașina și sub capotă. Este însă acest lucru sigur? Poate avea de suferit autoturismul tău dacă faci asta sau poți sta liniștit?

Adevărul este că în zona motorului se regăsesc numeroase componente electrice. Totodată, în special la mașinile noi, există câteva piese unde în niciun caz nu ar trebui să ajungă apa.

Să nu uităm nici de alternator sau de computerul de bord. Iar la unele modele de mașini, acestea sunt amplasate chiar lângă propulsor. Mai există de asemenea și niște circuite electrice expuse în partea de sus a compartimentului motor.

Sunt acestea etanșate atât de bine? Poți să speli motorul mașinii cu furtunul fără griji? Adevărul este că dacă spuma activă intră în contact cu aceste componente, ea va genera o reacție chimică extrem de nocivă componentelor electrice, arată promotor.ro.

Ce se întâmplă dacă faci acest lucru

În același timp, în momentul în care apa ajunge peste motor, aceasta va ajunge și la circuitele electrice. În cel mai rău caz se poate ajunge la un scurtcircuit. De asemenea, dacă apa atinge și componente încinse ale motorului, situația e și mai gravă.

Aici putem vorbi de toba primară de evacuare, spre exemplu. Ea poate ajunge să se deformeze total, dacă este udată în momentul în care este și încinsă. Cu alte cuvinte, dacă alegi să îți speli motorul mașinii cu furtunul, riști să te confrunți cu daune uriașe.

Și totuși ce să faci dacă vrei totuși să ai un motor curat? Există servicii în acest sens, la care poți apela. Specialiștii te pot ajuta și pot efectua o curățare eficientă, cu produse speciale, fără a exista alte probleme.

Într-adevăr, acest lucru poate fi mai costisitor. Pe de altă parte, vei știi că mașina ta nu este deteriorată și că nu vor exista probleme. Totodată, mai poți curăța și tu motorul cu un spray special, care să nu afecteze piesele sau circuitele de sub capotă.

Please follow and like us:
Pin Share