Scandal cu iz penal la SOS România. Acuzații grave la adresa Dianei Șoșoacă. “Partidul funcționează ilegal”

Scandal cu iz penal la SOS România. Acuzații grave la adresa Dianei Șoșoacă. “Partidul funcționează ilegal”

A fost sesizată și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cu privire ilegalitatea în care s-ar afla S.O.S. România, autorii sesizări susținând că partidul funcționează nelegal încă din primăvara acestui an.

Scandal cu iz penal la SOS România

Avocata Ingrid Alexandrescu, fost președinte al filialei SOS România Argeș și colega acesteia de partid, Amalia Bellantoni, fost președinte al SOS Călărași, au dezvăluit, într-un interviu pentru Gândul, jongleriile făcute cu banii partidului sau amenințările și injuriile pe care le primesc cei care pun la îndoială comportamentul Dianei Șoșoacă.

“Am depus la DNA probe. În schimb, am depus și la DIICOT pentru grup infracțional organizat, deoarece în acest partid se spală bani prin anumite firme ale persoanei care este numită director de marketing politic digital, prin conturi de Revolut și prin conturile altor soți ai acestor persoane.

Ronțescu Alina se numește și este persoana care ne înjură și ne amenință pe toți. De asemenea, în acest partid există un grup infracțional organizat și cu vederea amenințării și incitării la ură, chiar amenințare cu moartea.

Mie, personal, dacă mă credeți, în fiecare seară mi se face înmormântarea online de către membrii S.O.S. De asemenea, suntem amenințate cu viața, cu viața membrilor familiei noastre.

Am depus la antifraudă, am depus la toate instituțiile României, au fost semnalate. Așa cum probabil ați aflat deja, ANAF-ul a dispus ca acest partid să fie suspendat. Sunt foarte multe nereguli și nu înțeleg de ce, până în momentul de față, nimeni nu s-a sesizat.

Dar dacă acesta este momentul, atunci vă rog, toate instituțiile statului, să vă dați concursul pentru a opri această înșelătorie pe numele ei, Diana Iovanovici Șoșoacă”, a spus Amalia Bellantoni.

Aranjamente pentru locurile de le europarlamentare

Avocata Ingrid Alexandrescu a dezvăluit că are probe din care rezultă că s-au făcut jocuri de culise pentru ca Diana Șoșoacă și Luis Lazarus să câștige alegerile europarlamentare.

“Într-adevăr, au existat zvonuri care s-au confirmat și între timp mi-au parvenit și probe din care rezultă că a existat o înțelegere conform căreia să obțină două locuri la europarlamentare, dar să nu se obțină niciun loc la alegerile de județ și nici în municipiile importante, în sensul de consiliul local sau primării, pentru că intenția ei era aceea de a desființa partidul ulterior, după ce câștigă postul de europarlamentar.

Mai juca un pic de teatru și mai joacă pentru alegerile prezidențiale, să mai facă niște jocuri politice, să mai rupă din niște voturi… Dacă înainte contau doar europarlamentarele, acum contează doar prezidențialele”, a mai afirmat Ingrid Alexandrescu.

Cerere de desființare a SOS România

Avocata a mai dezvăluit că a fost depusă și o cerere de desființare a partidului, despre care susține că funcționează ilegal, iar fondurile formațiunii politice sunt folosite ilegal de Diana Șoșoacă.

“Partidul poate fi desființat atunci când funcționează ilegal, instigă la ură, violență ș.a.m.d. Or, cunoaștem faptul că a instigat și la violență.

Ne amintim de felul cum a acționat după alegeri, când spunea oamenilor să vină să se bată cu jandarmii cu camionul de voturi, când spunea oamenilor să iasă în stradă, ‘omorâți!’, cu afirmațiile sale legionare, deci lucruri care sunt interzise, deși ea spune că respectă Constituția.

Or, noi știm că, conform Constituției, nu putem instiga la ură și violență și nu putem face discriminări”, a detaliat avocata.

Cum au fost folosiți banii partidului

Ingrid Alexandrescu a vorbit și despre gestionarea fondurilor partidului, despre lipsa de contabilitate, dar și despre cum au fost retrase sume importante de bani cu cardul, la care are acces doar președinta formațiunii.

„Am constatat că nu exista contabilitate. Există un cont al partidului, cardul partidului se află la doamna Diana Iovanovici Șoșoacă, este singura care are la purtător, este singura care are acces la bani.

Contabili s-au schimbat o grămadă, după cum vedeți și după cum ne confirmă instituțiile statului, și AEP-ul și ANAF-ul, evidențe contabile nu sunt depuse. Am constatat că nu are nici comisie financiară, nici trezorier, nu ne-a dat nicio dare de seamă. (…)

Din dovezile depuse la dosar, la DNA, cel puțin din ce am avut… ca primă fază, s-au scos în trei tranșe, într-o singură seară, cu cardul, 500.000 de lei.

Deci aproximativ 100.000 de euro, mai adunați dumneavoastră, din ce susțin celelalte persoane care au depus plângeri și care vor mai depune, banii depuși pentru victimele de la Crevedia.

Mai sunt două tranșe a 145.000 de lei și una de plus 197.000 de lei, plus 145.000 de la Garanti Bank”, a dezvăluit fosta președintă a S.O.S. Argeș, care a mai precizat că cei care s-au adresat autorităților române vor face demersuri și la Bruxelles.

Please follow and like us:
Pin Share