Ce să pui în compoziția sarmalelor în foi de viță ca să le dai cel mai bun gust. Adaugi acest condiment în carnea tocată și va ieși o mâncare bună de te lingi pe degete

Ce să pui în compoziția sarmalelor în foi de viță ca să le dai cel mai bun gust. Adaugi acest condiment în carnea tocată și va ieși o mâncare bună de te lingi pe degete

Ce să pui în compoziția sarmalelor în foi de viță ca să le dai cel mai bun gust. Adaugi acest condiment în carnea tocată și va ieși o mâncare bună de te lingi pe degete. Gospodinele desăvârșite au câteva ponturi de neratat!

Ce se adaugă în carnea tocată pentru sarmalele în foi de viță. Acest produs îi dă o savoare aparte și vei cere a doua porție

Ce se adaugă în carnea tocată pentru sarmalele în foi de viță. Acest produs îi dă o savoare aparte și vei cere a doua porție. Rețeta preparatului tradițional românesc este una simplă, care nu necesită foarte multe ingrediente.

Unul care nu trebuie să lipsească din compoziție se găsește în fiecare gospodărie din România. Ingredientul secret pe care gospodinele pricepute îl folosesc de fiecare dată este piperul negru, de preferat măcinat.

Un sfat prețios este legat de perioada din an când se face acest fel de mâncare. Foarte multe femei cred că finalul verii și începutul toamnei este perfect pentru a găti preparatul pentru că atunci frunzele de viță sunt mai mature.

Frunzele de viță de vie trebuie să fie ușor acrișoare pentru a putea contribui la gustul sarmalelor. În felul acesta nu vor avea nevoie de prea multe produse în momentul servirii la masă, cum ar fi smântâna sau ardeiul iute.

Cum se fac sarmalele în foi de viță

Sarmalele în foi de viță se fac la fel de ușor ca cele în foi de varză. Preparatul culinar se realizează dintr-un kilograme de carne tocată, care poate fi de porc sau amestecată. De asemenea, se mai folosesc 500 de grame de orez și foi de viță.

În plus, preparatul culinar tradițional conține 1-2 cepe mari, 1 morcov, 1 ardei gras, o legătură de mărar și pătrunjel, 1 ou, 2 linguri de bulion de roșii, varză murată tocată, ulei de floarea soarelui, sare și piper, după gustul fiecărei gospodine.

Frunzele de viță de vie pot fi proaspete, murate sau congelate. Cele murate trebuie spălate în apă rece pentru a elimina excesul de sare. În cazul în care se folosesc frunze proaspete trebuie să știi că se opăresc rapid în apă clocotită. În felul acesta devin mai moi și mai ușor de rulat.

Umplutura pentru sarmale se face într-un vas încăpător, după ce legumele au fost curățate, spălate și tocate mărunt. Carnea tocată se amestecă cu orez și ceapa care a fost călită în prealabil. Se pun și restul produselor, cum ar fi: morcovul ras, ardeiul gras, verdeața tocată, oul și bulionul de roșii.

Se adaugă sare și piper și se amestecă până când se formează o compoziție omogenă. Frunzele de viță de vie se întind pe o suprafață plată, iar în mijloc se pune o cantitate mică din amestecul de carne. Se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura.

Sarmalele compacte, cu marginile pliate în interior, se pun într-o oală adâncă, în straturi alternative cu varza murată tocată. Se pune apă cât să acopere complet conținutul și se adaugă oala pe aragaz, la foc mic, aproximativ 2-3 ore.

În toată această perioadă carnea și orezul trebuie să se gătească perfect și să nu mai fie tari. Sarmalele în foi de viță se servesc la fel ca și cele în varză murată. Se pot consuma simple sau cu puțină smântână și ardei iute.

Please follow and like us:
Pin Share