Câte felii de pâine e bine să mănânci în fiecare zi, de fapt? Greșeala pe care multe persoane o fac

Câte felii de pâine e bine să mănânci în fiecare zi, de fapt? Greșeala pe care multe persoane o fac

Câte felii de pâine e bine să mănânci în fiecare zi ca să nu te îngrași și să te simți bine? Pâinea este într-adevăr delicioasă și se potrivește lângă orice preparat. Pe de altă parte, nu este o alegere chiar atât de sănătoasă.

Câte felii de pâine e bine să mănânci în fiecare zi

Despre pâine se spune că este un aliment de bază. Ce nu știu mulți însă e că atunci când este consumată în exces, ea poate provoca probleme de sănătate. Și dincolo de asta ne poate afecta și silueta.

Pâinea nu mai este cea pe care o știam la un moment dat. Dacă înainte era făcută de bunicii sau de părinții noștri, la cuptor, acasă, iată că acum, cea din comerț conține o mulțime de agenți de umflare, conservanți și nu numai.

Totodată, există numeroase tipuri de pâine din care putem alege. Iar de cele mai multe ori, fix cea mai sănătoasă pâine este și cea mai scumpă. Ce spun experții și ce putem face în această situație?

În primul rând să alegem o pâine bună. De preferat este să optăm pentru cea făcută din cereale integrale. De cealaltă parte, pâinea albă poate să îngrașe destul de tare și nu e o alegere atât de sănătoasă.

Câte felii de pâine e bine să mănânci în fiecare zi? Specialiștii le recomandă în general consumatorilor o felie de pâine pe zi. Cei care nu se pot abține însă, pot să găsească soluții și anume să umple farfuria cu mai multe legume.

Pâinea din cereale integrale, o alegere mai sănătoasă

Menționăm că pâinea integrală, după cum spuneam, e mai sănătoasă. Aceasta poate menține nivelul de zahăr din sânge și oferă și nutrienți esențiali. În cazul ei pot fi consumate 2 felii în fiecare zi.

Acum că ai aflat câte pâine e bine să mănânci în fiecare zi e bine să știi și ce se întâmplă dacă nu respecți recomandările. În primul rând te poți confrunta cu probleme de sănătate în timp, care te vor afecta.

Conform studiilor, consumul a 100 de grame de pâine albă pe zi este asociat cu un risc crescut cu 40% de obezitate. Acest lucru se datorează inclusiv aditivilor pe care alimentul îl conține. Pâinea din cereale integrale în schimb, e cu totul altceva.

Please follow and like us:
Pin Share