Ţara din UE care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor. O comisie parlamentară va evalua această măsură

Ţara din UE care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor. O comisie parlamentară va evalua această măsură

Italia a decis să înființeze o comisie tehnică în parlament, pentru a evalua o propunere de castrare chimică a violatorilor și a celor care comit infracțiunil sexuale asupra copiilor. Prezentată de partidul La Liga, partener în coaliţia de guvernare, propunerea este criticată de opoziție, care o consideră neconstituțională.

Opoziţia consideră că o astfel de hotărâre ar fi neconstituţională

Această comisie sau comitet tehnic este de așteptat să evalueze posibilitatea aprobării tratamentului psihiatric și farmacologic, inclusiv castrarea chimică, pentru infractorii găsiţi vinovaţi de viol.

Unul dintre primii care a ridicat problema castrarii chimice în Italia a fost chiar liderul partidului de extremă dreapta La Liga, Matteo Salvini, care deține funcții guvernamentale, inclusiv pe cea de viceprim-ministru și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Salvini chiar a făcut o declarație pe această temă, pe platforma X, după anunţul înfiinţării comisiei. “O victorie pentru Liga. A fost aprobată decizia parlamentului de a crea un comitet sau o comisie tehnică care să evalueze castrarea chimică în cazurile de violență sexuală.

Acesta este un pas înainte în lupta noastră istorică pentru dreptate și bun simț: toleranță zero față de violatori și pedofili”, a scris Matteo Salvini.

Simone Bonafe, parlamentar al Partidului Democrat, principalul partid de opoziție, a declarat că propunerea de a crea un comitet tehnic pentru castrarea chimică este neconstituțională. Alte partide mai mici din opoziție au obiectat, de asemenea, argumentând şi ele că propunerea este neconstituțională.

Propunerea de castrare chimică a apărut în prim-plan în Italia după ce o serie de violuri în grup care au avut loc vara trecută la Palermo și Napoli şi care au stârnit indignarea opiniei publice. La acea vreme, cel mai centrist dintre cele trei mari partide care alcătuiesc guvernul, Forza Italia, spunea că “această metodă nu este o soluție”.

Situaţia a devenit explozivă la nivelul opiniei publice vara trecută, după apariţia informaţiei că doi copii în vârstă de 13 ani au fost violaţi de şapte persoane în oraşul Caivano.

Potrivit presei italiene, victimele erau veri și au fost atrase într-un depozit abandonat de un grup de bărbați, care i-au violat. Povestea a șocat Italia și a făcut ca prim-ministrul Giorgia Meloni să anunțe că va vizita Caivano la invitația preotului paroh local, Pr. Maurizio Patriziello. Cazul venea după unul la fel de scandalos de la Palermo, unde o tânără de 19 ani a fost victima unui vio, în grup.

Please follow and like us:
Pin Share