Uraganul Helene a făcut prăpăd în SUA. Aproape 60 de morți și zeci de mii de persoane au rămas blocate

Uraganul Helene a făcut prăpăd în SUA. Aproape 60 de morți și zeci de mii de persoane au rămas blocate

Helene acum un ciclon post-tropical care aduce vânt de peste 70 km/h și care a ucis cel puțin 59 de oameni morți în cinci state, nivelând comunitățile și întrerupând curentul electric. Zeci de mii de oameni au rămas blocați în comunitățile lor, fără electricitate, hrană sau apă potabilă.

Aproape 60 de morți și zeci de mii de persoane au rămas blocate

Au fost raportate cel puțin 59 de decese cauzate de uragan în Carolina de Sud, Georgia, Florida, Carolina de Nord și Virginia. Cel puțin 10 persoane au murit în Carolina de Nord. Cel puțin 20 de persoane au murit în Carolina de Sud, inclusiv doi pompieri din Saluda, potrivit oficialilor de stat.

În Georgia, cel puțin 17 persoane au murit, două dintre ele ucise de o tornadă în Alamo, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis a confirmat numărul deceselor (11). ”Cel mai rău eveniment din istoria statului nostru”, a transmis Serviciul Național de Meteorologie Greenville-Spartanburg, Carolina de Sud, conform CNN.

Sute de drumuri au fost închise în Carolina de Nord, a declarat Departamentul de Transport de stat. ”Toate drumurile din Western NC ar trebui considerate închise”, se arată într-o postare de pe X. Oficialii i-au avertizat pe locuitori să stea departe de apă din cauza liniilor electrice căzute și a contaminării apelor uzate.

Peste 3 milioane de oameni au rămas, între timp, fără curent. Uraganul Helene a continuat să întrerupă curentul în mai multe state din estul SUA, fiind afectați aproximativ 3,1 milioane de cetățeni, rămași în întuneric, în zone precum Carolina de Sud, Georgia, Carolina de Nord, Florida și Ohio, conform PowerOutage.us.

Milioane de oameni au rămas fără curent electric din cauza uraganului

Misiuni de salvare prin furtună sunt în curs de desfășurare: există ”decese multiple” în județul Carolina de Nord, și peste 60 de persoane date dispărute în acest stat, după ce furtuna adusă de uraganul Helene a provocat inundații pe scară largă în ceea ce oficialii numesc ”devastări biblice”.

Între timp, uraganul Helene a cauzat numeroase a blocat total serviciile de călătorie și livrare. Mai multe trenuri Amtrak care sosesc sau pleacă din Florida și Georgia au fost anulate. Serviciile de livrare au fost, de asemenea, afectate, UPS anunțând că a suspendat serviciul către Florida, Carolina de Nord și Georgia din cauza furtunii.

De asemenea, FedEx și-a suspendat sau limitat serviciul în cinci state. Viitura a inundat nenumărate drumuri din regiune, făcându-le impracticabile. În aceste condiții, livratorii și curierii nu își pot face meseria și anunță un blocaj de mai multe zile.

În Carolina de Nord, 290 de drumuri au fost închise în întreg statul, iar guvernatorul Roy Cooper a transmis că departamentul de transport al statului închide și mai multe drumuri, deoarece inundațiile severe, alunecările de teren reprezintă amenințări serioase la adresa siguranței publice.

Please follow and like us:
Pin Share