Óvatosságra int a rendőrség, ha útra indulunk a közelgő rossz időben

Óvatosságra int a rendőrség, ha útra indulunk a közelgő rossz időben

Fokozott légköri instabilitásra, ónos esőre és viharokra számíthatunk az elkövetkező napokban – hívja fel a figyelmet a hatóság –, ezért

érdemes óvatosan közlekedni a közutakon és köztereken.

Az autóvezetőknek azt tanácsolják, hogy ne lépjenek hirtelen a fékre, illetve ne tegyenek hirtelen kitérő manővereket, továbbá tartsanak a megszokottnál nagyobb távolságot az előttük haladó járművektől. Fontos a tompított fények használata, különösen ha rosszak a látásviszonyok. Érdemes ellenőrizni, hogy működnek-e az ablaktörlők, illetve használjuk rendeltetésszerűen a légkondicionáló és szellőztető rendszereket. Ne vezessünk alkohol hatása alatt, de akkor sem, ha nagyon fáradtak vagyunk. Utóbbi legalább annyira veszélyes, mint ha alkoholt fogyasztanának.

Az időjárási viszonyok miatt forgalmi dugók alakulhatnak ki, ilyenkor próbáljunk nyugodtak maradni és ne zárjuk el az útkereszteződéseket – adott esetben kövessük a rendőrök utasításait.

Ne parkoljunk fák és rossz állapotban lévő épületek közelében, valamint magasfeszültségű villanykábelek alatt.

A gyalogosoknak azt tanácsolják, hogy a járdákon közlekedjenek, és csak az átjárókon lépjenek az úttestre, miután meggyőződtek róla, hogy a sofőrök is észrevették átkelési szándékukat.

Please follow and like us:
Pin Share