De ce să pui iaurt pe piele. Remediul la îndemână care te scapă de o problemă care lasă urme

De ce să pui iaurt pe piele. Remediul la îndemână care te scapă de o problemă care lasă urme

De ce să pui iaurt pe piele. Remediul la îndemână care te scapă de o problemă care lasă urme. Dermatologii le recomandă oamenilor să apeleze la acest truc simplu, rapid și util atunci când se află în impas.

Care e motivul pentru care e indicat să folosești iaurt pentru piele. Trucul care elimină o problemă ce poate lăsa pete

Care e motivul pentru care e indicat să folosești iaurt pentru piele. Trucul care elimină o problemă ce poate lăsa pete. Produsul lactat poate vindeca straturile de piele care au fost afectate, mai ales atunci când ne expunem la soare fără protecție.

Olga Simionescu, medic primar, dermato-venerologie, a dezvăluit de ce este bun acest aliment în cazul arsurilor solare. Specialistul susține că are proprietăți calmante și de vindecare pentru că în compoziția sa se găsesc mulți nutrienți.

În afară de calciu și vitamine, iaurtul conține fosfor, magneziu, potasiu și complexul B (B12 și riboflavină). De asemenea, mai are proteine care au bacterii benefice pentru sănătate, cum ar fi Lactobacillus.

Aceste bacterii contribuie la reducerea inflamației și promovarea vindecării. Proteinele din compoziția sa sunt esențiale pentru producerea de colagen și elastină în piele. Mai mult decât atât, iaurtul este un ingredient natural care ajută la creșterea elasticității pielii.

Compoziția iaurtului este perfectă pentru o exfoliere ușoară și delicată a pielii. Exfolierea cu acest produs este ideală pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, la îmbunătățirea texturii și la promovarea reînnoirii celulare.

Iaurtul, alimentul care calmează arsurile de pe piele

„Dacă nu există insolație, dacă nu avem nimic la îndemână, n-aș spune că iaurtul nu e o variantă bună, pentru că e calmant, de fapt. Dar dacă avem la îndemână soluții, atunci mixturi cu hidrocortizon acetat, antihistaminice. 

Sunt foarte eficiente și sigur că a doua zi, a treia zi omul nu mai are voie să se expună la soare pentru că răul e deja făcut”, a explicat doctorul Olga Simionescu pentru publicația dcmedical.ro.

În concluzie, iaurtul reprezintă un remediu foarte bun în cazul unei arsuri solare datorită compoziției sale. Totodată, alimentul este rece și calmează instant pielea care a fost afectată după ce s-a stat în lumina soarelui fără niciun fel de protecție.

Please follow and like us:
Pin Share