A supravieţuit miraculos, după ce a stat 36 de ore în mijlocul mării. O înotătoare din Japonia a fost salvată la 80 de kilometri de coastă

A supravieţuit miraculos, după ce a stat 36 de ore în mijlocul mării. O înotătoare din Japonia a fost salvată la 80 de kilometri de coastă

O femeie care se afla la înot în apropierea unei plaje din Japonia a fost salvată la 80 de kilometri de țărm după ce a plutit în derivă timp de 36 de ore, au anunțat joi autoritățile japoneze, conform AFP, citat de Agerpres.

Înotătoare găsită în viață după ce a stat 36 de ore plutind în derivă

Garda de coastă a inițiat o operațiune de căutare și salvare după ce a primit un apel luni, informându-se despre dispariția unei femei cu cetățenie chineză în prefectura Shizuoka, situată în centrul Japoniei.

„Era în jurul orei 19.55 pe 8 iulie când am primit informaţia, după ce prietena femeii a anunţat dispariţia ei”, a declarat pentru AFP un responsabil local din cadrul pazei de coastă japoneze.

După ce a fost recuperată din ape, femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, a relatat echipei de salvare că a fost dusă de valuri și nu a reușit să se întoarcă la mal deoarece folosea un colac de cauciuc.

Cum a fost salvată femeia

Ea a fost localizată miercuri la ora locală 07:48 în largul extremității sudice a peninsulei Boso, în prefectura Chiba, la est de Tokyo, de către un cargou, a explicat oficialul, potrivit sursei citate.

Două persoane care aparțineau echipajului unui mic petrolier care se afla în zonă, contactați prin radio, au sărit în apă pentru a o salva. Astfel, a avut prima șansă să fie recuperată în viață. Femeia a fost transportată la spital, dar nu se află în stare critică. 

„Există 80 de kilometri în linie dreaptă (între plajă şi locul unde înotătoarea a fost salvată), însă se presupune că ea a plutit în derivă pe o distanţă şi mai mare”, a precizat oficialul.

Un alt înotător a fost salvat din apă la timp

În urmă cu patru ani, un bărbat care a vrut să traverseze înot Canalul Mânecii, de la Dover la Calais, a fost scos din apă după o operațiune de salvare care a durat opt ore.

Acest proces de salvare a pornit imediat după prietenul înotătorului a sunat la Garda de coastă și a spus că acesta dispărut, conform BBC NEWS. Echipa de salvatori a operat cu un elicopter și mai multe bărci de salvare.

După ore de căutări, bărbatul a fost găsit la doar 500 de metri de coasta din Dover. Bărbatul pierdut în ape a fost adus la țărm dar era „rece și obosit”. Salvatorii l-au localizat cu puțin timp înainte de ora 20:00 cu ajutorul unei bărci.