Accesul „mătușilor răutăcioase”, interzis într-o sală de sport. „Își spălă rufele în vestiar, fură obiecte și judecă trupurile altora”

Accesul „mătușilor răutăcioase”, interzis într-o sală de sport. „Își spălă rufele în vestiar, fură obiecte și judecă trupurile altora”

Accesul „mătușilor răutăcioase” este interzis într-o sală de sport din Coreea de Sud. Decizia a fost luată de proprietari după o serie de incidente, însă a dat naștere unui subiect controversat privind discriminarea femeilor trecute de o anumită vârstă.

O sală de sport din Coreea de Sud interzice accesul „mătușilor răutăcioase”

Situația are loc în orașul Incheon, în apropiere de capitala Seul. Proprietarii unei săli de fitness au afișat un mesaj în care se specifică „Ajumma-interzis” și „doar femeile culte și elegante pot intra”, arată BBC. În categoria „ajumma” intră femeile trecute de 30 de ani.

De altfel, acesta este un termen cu sens periorativ ce descrie un comportament neadecvat, lipsit de politețe. Măsura este însă criticată, provocând o dezbatere pe tema discriminării femeilor trecute de 30 de ani din Coreea de Sud.

Cu toate acestea, cel care deține sala de sport a precizat că afacerea sa a avut de suferit din cauza „mătușilor răutăcioase”. El susține că femeile petreceau chiar și două ore în vestiar pentru a-și spăla hainele. Totodată, acestea furau obiectele aflate aici.

În plus, femeile trecute de 30 de ani aveau un comportament nepoliticos față de cele mai tinere decât ele, judecându-le. Multe dintre clientele sălii de fitness ar fi renunțat să mai frecventeze acest loc din cauza comentariilor răutăcioase.

„Unele cliente mai în vârstă petreceau o oră sau două în vestiar pentru a-și spăla rufele. Furau obiecte, inclusiv prosoape, săpunuri sau uscătoare de păr. Se așezau la rând și comentau și judecau corpurile altor persoane”, a transmis proprietarul sălii într-un interviu pentru presa din Coreea de Sud.

„Oamenii care sunt furioși din cauza anunțului sunt de fapt cei care au o problemă”

Bărbatul mai spune că, cel mai probabil, astfel de situații sunt întâlnite în mai multe săli de fitness. Dar consideră că nu toți afaceriștii au avut curajul să aplice o măsură similară.

„Nu este vorba despre faptul că am încercat să fac un comentariu răutăcios împotriva femeilor în vârstă sau a femeilor în general. Cred că oamenii care sunt furioși din cauza anunțului sunt de fapt cei care au o problemă”, a adăugat acesta.

Decizia a stârnit un val de critici în mediul online, mai ales că în ultimii ani mai multe întreprinderi sud-coreene au hotărât să interzică accesul copiilor ori persoanelor trecute de o anumită vârstă în locurile publice.

„Bărbații mai în vârstă sunt, de asemenea, obsedați de lucruri gratuite și se repetă la nesfârșit. Comportamentele nepoliticoase nu sunt exclusive pentru femeile mai în vârstă”, a declarat profesorul de psihologie Park Sang-hee, într-un interviu acordat postului de televiziune JTBC.

Please follow and like us:
Pin Share