Accident înfiorător pe un câmp din Mureş. O balotieră care a pornit brusc a secerat braţul unui băiat de 17 ani

Accident înfiorător pe un câmp din Mureş. O balotieră care a pornit brusc a secerat braţul unui băiat de 17 ani

Un incident grav s-a petrecut pe un teren agricol din Moruț, județul Mureș. Un adolescent de 17 ani a ajuns în stare critică la spital după ce încerca să strângă baloții de fân. 

Adolescent lăsat fără o mână din cauza unei balotiere

Se pare că un utilaj agricol s-a pus brusc în mișcare și i-a secționat brațul, scrie telem.ro. Tânărul încerca să repare balotiera blocată pe câmp, când aceasta a pornit brusc. Doar norocul a făcut ca bunicul său să-l găsească la timp și să alerteze autoritățile.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, aduna baloții de fân când utilajul s-a oprit brusc. Cu motorul încă în funcțiune, tânărul a încercat să remedieze problema singur. Însă, în timp ce lucra, balotiera a pornit din nou.

„Coborâse, se urcase la presă şi, cum umbla acolo, i-a apucat mâna”, a povestit bunicul băiatului, potrivit sursei citate.

Rămas singur pe câmp, adolescentul a suferit minute lungi de agonie fără ajutor. Cu ultimele forțe, a strigat după bunicul său care era aproape de casă.

„Un tânăr de 17 ani suferind un accident în cadrul căruia braţul său drept a fost prins de un utilaj de balotat”, a declarat Luca Alexandra, de la IPJ Mureş, conform Observator.

Băiatul a fost salvat la timp de bunicul său

Înspăimântat pentru viața nepotului său, care pierdea rapid sânge, bărbatul a încercat să oprească motorul utilajului. Când nu a reușit, a alertat-o pe mama adolescentului, care a apelat numărul de urgență 112. În scurt timp, la fața locului au sosit mai multe echipaje de intervenție.

Din cauza stării critice a tânărului, a fost solicitat un elicopter SMURD, care l-a transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș.

„Pacientul a suferit o interveţie de amputaţie totală de memebru superior drept. În acest moment este internat în cadrul compatimentului clinic ATI copii. Este stabil hemodimanic, este intubat şi sedat”, a transmis Mariana Negoiță, purtator de cuvant Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş.

Poliția a deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul. De asemenea, cazul este monitorizat și de reprezentanții DGASPC.

„Vom evalua familia la domicilul acestuia să vedem care sunt cauzele care au dus la acest incident, dar mai ales dacă părinţii aveau cunoştinţă de acest lucru”, a adăugat Doru Constantin, de la DGASPC Mureş.