Alertă în Reșița. Șarpe văzut într-un parc în care se aflau mai mulți copii (VIDEO)

Alertă în Reșița. Șarpe văzut într-un parc în care se aflau mai mulți copii (VIDEO)

Un șarpe a fost găsit duminică, 26 mai, într-un parc din Reșița, județul Caraș-Severin, în care se aflau mai mulți copii.

 

Jandarmii au capturat șarpele

 

Jandarmeria Caraș-Severin a precizat pe Facebook că jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au fost solicitați astăzi să intervină în Parcul Copilul din municipiul Reșița, după ce un șarpe a fost observat în zona.

„În urma unui apel prin sistemul unic de urgență 112, jandarmii cărășeni au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unei reptile dintr-o zonă în care se aflau mai mulți copii.Jandarmii au reușit să captureze șarpele, asigurând astfel un mediu sigur locuitorilor și copiilor din parc”, se arată în mesajul autorităților.

 

Șarpele, eliberat în arealul natural din apropierea orașului

 

După capturare, reptila a fost transportată și eliberată în arealul natural din apropierea orașului, „un habitat adecvat pentru specia sa, unde nu reprezintă un pericol pentru populație”.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin reamintește cetățenilor importanța de a anunța autoritățile competente în cazul unor situații similare”, conform sursei citate.