Animalul pe care mulți români îl cresc, dar pe care nu îl prea consumă
România are o faună destul de bogată. Totodată, românii care stau la curte ajung de multe ori să crească păsări, dar și animale. Asta nu înseamnă însă că toate ajung să fie și consumate.
Carnea de oaie sau de capră spre exemplu ajunge de multe ori la export. Românii aleg să o consume doar când sunt sărbători, sau în cadrul anumitor evenimente. În rest, carnea de porc, dar și cea de pui rămân fruntașe.
Animalul pe care mulți români îl cresc, dar pe care nu îl prea consumă despre care vorbim acum este gâsca. O știi și tu poate, însă ai idee cât de sănătoasă este carnea ei? Bucătarii o consideră o adevărată delicatesă.
Ce beneficii are carnea de gâscă
Carnea de gâscă are un gust bogat și totodată o textură fragedă. De asemenea, e bogată în proteine, însă mulți o subestimează. Totodată, sunt și persoane care nu știu cum să o prepare astfel că aleg să o evite.
Carnea de gâscă se prepară fie la tigaie, fie la cuptor. Prin aceste metode este evidențiată aroma sa bogată, dar și textura suculentă. Totodată, acesta poate fi completată de o garnitură la alegere.
Ce beneficii are acest tip de carne? Deși mulți români se feresc de ea, aceasta poate fi extrem de eficientă în diete în primul rând. Totodată, persoanele care vor să își dezvolte masa musculară pot conta pe ea.
Carnea provenită de la animalul pe care mulți români îl cresc e bogată în grăsimi sănătoase, dar și în acizi grași omega-3. De asemenea, e o alegere mult mai sănătoasă decât carnea de pasăre.
Dacă e să ne raportăm la vitamine, carnea de gâscă conține o serie de vitamine esențiale, în special cele din familia complexului B. Totodată ea mai conține vitamina A, dar și vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor și funcția imunitară.
Carnea de gâscă e de asemenea bogată în fier, dar și în zinc, fosfor și magneziu. Iar pentru bucătari e o adevărată comoară. Gustul de carne de gâscă, fie ea înăbușită, fie la cuptor, nu poate fi comparat cu nimic altceva.