Antal Árpád a magyar közösség erejének hitében voksolt

Antal Árpád a magyar közösség erejének hitében voksolt

Vasárnap délelőtt 11 órakor szavazott Antal Árpád polgármester a Vadász utcai 17-es körzetben Sepsiszentgyörgyön.

Ma, magyarként a szavazatunk is kétszer annyit ér, hiszen egyrészt erősíti közösségünket, másrészt gyengíti a magyarelleneseket.

Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy éljen a szavazati jogával, vegyen részt a választásokon, ez ma tényleg nagyon fontos” – nyilatkozott a sajtónak.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: számára nem meglepő, hogy az előzetes eredmények szerint jelentősen magasabb a szavazói részvételi arány mint négy évvel ezelőtt.

„Azt is látjuk, hogy a dél-romániaiak korábban keltek, mint az erdélyiek, magasabb a részvétel azokban a déli megyékben, úgyhogy arra biztatom az erdélyieket, hogy ne hagyjuk legyúrni magunkat” – fogalmazott Antal Árpád.

Az ötödik mandátumára pályázó Antal hozzátette: ő arra szavazott, hogy a magyar közösségnek legyen továbbra is hangja Európában, ereje itthon, Erdélyben és továbbra is legyen Sepsiszentgyörgy a legdinamikusabban fejlődő városa Székelyföldnek.

A megyeszékhely 17-es körzetében a késő délelőtti órákban egyre gyülekeztek a választópolgárok, 8-10 fős sor kígyózott a szavazókör helyszínét biztosító sportcsarnok ajtaja előtt.