Anunț important pentru toți românii care își închiriază casa sau apartamentul în acest fel. Amenda e între 10.000 și 40.000 de lei

Anunț important pentru toți românii care își închiriază casa sau apartamentul în acest fel. Amenda e între 10.000 și 40.000 de lei

Anunțat important pentru românii care obișnuiesc să își închirieze casa sau apartamentul în acest fel. Ce trebuie să știe cei care vor să stea departe de amenzi usturătoare.

Ce trebuie să știe cei care închiriază case sau apartamente în regim hotelier

În orașele mari, investițiile imobiliare sunt cele mai profitabile. Cei care nu locuiesc în imobilele achiziționate le pot închiria. Cuantumul chiriei nu este deloc unul de neglijat, însă, există și anumite reguli.

Un nou set de reguli îi vizează pe cei care închiriază case sau apartamente în regim hotelier. Astfel de anunțuri au împânzit internetul, dar, în curând, s-ar putea ca numărul lor să scadă drastic.

Mai exact, cei care obișnuiesc să închirieze locuințele în regim hotelier trebuie neapărat să declare veniturile. Dacă este trecută cu vederea această regulă, amenda este una pe măsură.

Proprietarii care evită să declare veniturile pot primi amenzi de până la 40.000 de lei. În plus, anunțurile cu apartamentele care nu sunt înregistrate vor fi și ele interzise. Momentan, regulile fac parte dintr-un proiect de hotărâre de Guvern.

Proprietarii sunt obligați să obțină certificat de clasificare al imobilului înainte de a publica anunț de închiriere

În ultima vreme, apartamentele de închiriat în regim hotelier sunt din ce în ce mai căutate. Ce nu știu proprietarii, însă, este faptul că, înainte de a publica un anunț, trebuie să țină cont de câțiva pași.

Potrivit legislației, proprietarii au obligația de a obține un certificat de clasificare pentru apartament. Abia după ce au obținut acest document pot publica anunțul cu imobilul de închiriat.

În România, site-urile dedicate unor astfel de anunțuri abundă de apartamente de închiriat în regim hotelier. Din păcate, puțini sunt proprietarii care au obținut certificatul de clasificare pentru ele. Mai exact, doar 1.200 de proprietari în întreaga țară.

În prezent, apartamentele închiriate în regim hotelier reprezintă o competiție neloială pentru unitățile de cazare. Date fiind prețurile mai mici, multe persoane preferă să opteze pentru astfel de apartamente decât pentru o cameră la hotel.

Managerii de complexe hoteliere speră ca apartamentele în regim hotelier să intre cât mai repede în legalitate. Abia de atunci încolo se poate vorbi despre o competiție corectă și benefică pentru toți.

În baza noilor reglementări, autoritățile pot merge să verifice astfel de apartamente. Momentan, singurul lucru pe care îl pot face este să meargă în control doar dacă există sesizări din partea vecinilor.

Please follow and like us:
Pin Share