E imposibil să nu fi văzut vreodată o semiremorcă de tip platformă, iar dacă ești transportator sau lucrezi în domeniul construcțiilor știi foarte bine că aceasta este ca mai versatilă opțiune. Toți cei care lucrează cu mărfuri și materiale voluminoase au deja un astfel de model în garaj.
Ai intrat curând pe piață? Înseamnă că vrei să știi dacă o semiremorca platforma este o investiție profitabilă. E normal să fie așa. Costul de achiziție este destul de mare și trebuie să-ți faci o impresie generală încă de la început. Merită sau nu să faci o astfel de investiție? Analizăm avantajele și dezavantajele în acest articol, iar la final, tu ești cel care va lua o decizie bine documentată.
Avantajele semiremorcilor platformă
La capitolul avantaje, există o listă întreagă cu motive potrivit cărora ai face bine să-ți achiziționezi cât mai repede un astfel de model. Cele mai importante sunt:
Versatilitatea: Semiremorcile cu platformă sunt ideale pentru a transporta diferite mărfuri, de la containere și mașini, până la materiale de construcții, utilaje și echipamente de mari dimensiuni;
Capacitate mare de încărcare: Partea și mai bună este că acum poți transporta mărfuri, echipamente și utilaje grele și voluminoase fără să-ți faci griji. Semiremorcile cu platformă au o capacitate mare de încărcare;
Ușurință la încărcare/descărcare: Fiind vorba de semiremorci deschise, încărcarea și descărcarea materialelor sau mărfurilor se face rapid, fără timp pierdut și fără alte probleme;
Adaptabilitate: Partea și mai bună este că noile modele pot fi cuplate la o gamă largă de tractoare și camioane;
Costuri reduse: Deși investiția inițială este una substanțială, costurile cu întreținerea nu sunt deloc mari.
Dezavantajele semiremorcilor platformă
Trecem de la avantaje la dezavantaje. Deși nu avem atât de multe puncte de bifat, trebuie să menționăm un lucru: nu toți furnizorii îți vor prezenta, cu onestitate, lista dezavantajelor. De aceea ai ajuns aici, nu? Iată ce trebuie să știi:
Expunere directă la condițiile meteo: Din păcate, mărfurile și echipamentele transportate vor fi afectate direct de condițiile meteo nefavorabile. Sigur, acest tip de semiremorcă este destinat transporturilor neperisabile, celor care rezistă cu brio intemperiilor (mașini, utilaje, lemne etc). Pentru alte categorii de mărfuri există alte tipuri de semiremorci;
Expunere în fața răufăcătorilor: De asemenea, mărfurile sunt expuse riscului de furt, deci șoferii trebuie să ia mai multe măsuri de securitate.
Sfaturi pentru a achiziționa o semiremorcă platformă
Pentru că vorbim despre o investiție serioasă, ar fi bine să consulți și lista cu sfaturi utile:
Evaluează specificul activității tale (tipul de marfă, distanța parcursă, rutele, frecvența etc);
Alege tipul de semiremorcă potrivită (cu platformă joasă, extensibilă, cu rampă hidraulică etc);
Verifică istoricul semiremorcii (dacă semiremorca nu este nouă, trebuie să știi cum a fost întreținută).
În final, o semiremorcă de tip platformă poate fi decizia salvatoare pentru orice antreprenor care transportă marfă voluminoasă. Totuși, înainte de a lua decizia finală, e important să faci o analiză amănunțită. Vezi care sunt nevoile tale, dar și care sunt opțiunile disponibile în piață. Da, o semiremorcă de tip platformă este o alegere versatilă pentru o categorie mare de utilizatori. Tu ai nevoie de un astfel de model?