Bacalaureat 2024: Calendarul și informațiile esențiale pentru cei 134.000 de candidați. Se dă startul probelor pe 17 iunie

Bacalaureat 2024: Calendarul și informațiile esențiale pentru cei 134.000 de candidați. Se dă startul probelor pe 17 iunie

Ce trebuie să știe elevii

Examinarea va începe cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), programată între 17 și 19 iunie. În aceeași perioadă, se va desfășura și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). 

Între 19 și 21 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar între 25 și 27 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Fiecare candidat va fi evaluat de doi profesori examinatori, unul dintre ei fiind cadru didactic care a predat disciplina respectivă în unitatea de învățământ a candidatului. În cazuri excepționale, când această condiție nu poate fi îndeplinită sau există incompatibilități, profesorii examinatori vor fi selectați din alte școli.

Probele sunt strict monitorizate audio-video pentru a preveni orice încercare de fraudă. Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu materiale interzise precum manuale, dicționare, telefoane mobile sau alte dispozitive electronice. Orice încălcare a regulamentului conduce la eliminarea candidatului din examen.

Când încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024

După evaluarea competențelor, probele scrise vor începe la 1 iulie cu Limba și literatura română, urmate de proba obligatorie a profilului la 2 iulie și de proba la alegere a profilului și specializării la 4 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. 

Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

Pentru a promova examenul de bacalaureat, un candidat trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor și probele scrise, obținând minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie finală de cel puțin 6.

Aceste măsuri sunt menite să asigure corectitudinea și echitatea în desfășurarea examenului național de bacalaureat, oferindu-le candidaților posibilitatea de a-și demonstra competențele dobândite în timpul studiilor liceale.

Please follow and like us:
Pin Share