Baleset az A3-as autópályán: csak a szerencsén múlott az útkarbantartók testi épsége

Baleset az A3-as autópályán: csak a szerencsén múlott az útkarbantartók testi épsége

A baleset helyszínére a marosvásárhelyi és ludasi hivatásos tűzoltókat is riasztották tűzmegelőzési, -oltási, mentési és elsősegélynyújtási feladatok ellátására. A Maros megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a balesetben egy teherautó és egy furgon volt érintett, részletes tájékoztatást viszont későbbre ígértek.

Időközben a Brassói Regionális Híd- és Útügyi Igazgatóság megosztott egy bejegyzést a Facebook-oldalán, amelyben közlik, hogy a Maros megyei kirendeltségük autója az a furgon, amely érintett a Kerelőszentpál térségében, az A3-as autópályán történt balesetben. A bejegyzés szerint

a munkások autója a leálló sávon parkolt, és működtek az ilyenkor szükséges jelzőfények, amikor egy teherautó nekiütközött, jelentős károkat okozva.

Azt is írják, hogy az útkarbantartó munkások közül senki nem sérült meg, mivel nem tartózkodtak az autóban az ütközés idején, ugyanis éppen az autópálya mentén húzódó töltés és árok takarításán dolgoztak.

A bejegyzés tanúsága szerint

a teherautó felborult az ütközést követően.

Az útügyi igazgatóság a közleményben ugyanakkor felhívja az autósok figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek, rámutatva, hogy az utóbbi időben megnőtt az útkarbantartókat érintő balesetek száma.