BEC, cu ochii pe operatorii de sondaj. Nu au voie!

RMAG news

Biroul Electoral Central a anunţat că operatorii de sondaj de opinie la ieşirea de la urne acreditaţi nu au acces în interiorul secţiilor de vot, ci doar în imobilul în care sunt organizate aceste secţii, inclusiv pe culoare.

„Luând în considerare unele informaţii recepţionate de Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, în şedinţa din data de 9 iunie BEC a adoptat o circulară prin care a arătat că operatorii de sondaj de opinie la ieşirea de la urne au acces, în baza acreditării instituţiei pentru care lucrează, în imobilul în care este organizată secţia de votare (inclusiv pe culoarele unităţilor de învăţământ în care sunt organizate secţii de votare), fără a avea acces în interiorul încăperii în care este organizată secţia de vot”, se precizează într-un comunicat al BEC, transmis duminică AGERPRES.

Biroul Electoral Central a acreditat mai multe institute pentru a realiza, la nivel naţional, sondaje de opinie la ieşirea de la urne (exit-poll) la alegerile din data de 9 iunie.

BEC a transmis printr-o circulară, în teritoriu, lista institutelor de sondare a opiniei şi/sau societăţilor comerciale sau organizaţiilor neguvernamentale acreditate la alegerile de duminică.

La nivel naţional vor realiza sondaje Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, Sodiso Research SRL, Megatronic World Productions SRL şi Arhetip Development SRL.

The post BEC, cu ochii pe operatorii de sondaj. Nu au voie! appeared first on Cotidianul RO.