Biroul Electoral Constineşti propune anularea alegerilor în localitate, deși voturile au fost numărate de cinci ori

Biroul Electoral Constineşti propune anularea alegerilor în localitate, deși voturile au fost numărate de cinci ori

Membrii Biroului Elecotral Costineşti au propus, în unanimitate, anularea scrutinului din localitate, după ce nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa candidatului pentru funcţia de primar care a câştigat, deşi voturile au fost numărate de mai multe ori, relatează News.ro.

Potrivit www.replicaonline.ro, Biroul Electoral din localitatea Costineşti a decis, în unanimitate, să propună anularea scrutinului din localitate, o adresă în acest sens fiind trimisă Biroului Electoral Central (BEC)

BEC nu a anunţat încă o decizie. Voturile în Costineşti au fost numărate de mai multe ori, fără a exista un rezultat concludent.

De asemenea, au fost depistate mai multe probleme, fiind făcute mai multe cereri de anulare a scrutinului. Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni, deşi nu aveau acest drept.

La Costineşti a avut loc, marţi, cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL.

După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic.

De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

FOTO: Alexandru Dobre/Mediafax FOTO