Bolintin-Deal, zero investiții în educație, sănătate și infrastructură, în ciuda bugetului uriaș al Primăriei. Soluțiile propuse de Nenciu Niculae, candidat nou intrat în politică, pentru dezvoltarea comunei

Bolintin-Deal, zero investiții în educație, sănătate și infrastructură, în ciuda bugetului uriaș al Primăriei. Soluțiile propuse de Nenciu Niculae, candidat nou intrat în politică, pentru dezvoltarea comunei

Bolintin-Deal a rămas mult în urma altor comunități, deși prin conturile Primăriei au trecut zeci de milioane de euro. Nu s-au făcut investiții în școli, parcuri, străzi și alte spații publice, iar pe marginea unor drumuri s-au format munți de gunoaie.

Nenciu Niculae, antreprenor născut și crescut în Bolintin-Deal, a intrat recent în politică și acum candidează la Primăria comunei din partea PSD. El a propus un set de soluții și a venit și cu o echipă.

 

Bolintin-Deal, bani mulți, investiții zero

 

Actuala administrație din Bolintin-Deal nu a făcut investiții în școli. Așa se face că, de exemplu, elevii învață în laboratoare dotate cu echipamente vechi și există o singură tablă inteligentă, care stă nefolosită de ani de zile, notează „Schimbarea” – ediția de Bolintin-Deal.

Rezultatul? La Școala Gimnazială „Banu Băleanu” din Bolintin-Deal media la Evaluarea Națională anul trecut a fost de 6,06.

În comună nu există spații de recreere curate, terenurile de fotbal și tenis sunt închise, iar parcurile sunt neglijate.

Anul trecut, Primăria a alocat aproximativ 350 de euro pe zi pentru intreținerea gazonului și spațiilor verzi – parcurilor. „Cu toate acestea, parcurile au fost adesea neîngrijite, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la destinația reală a acestor fonduri, mai notează sursa citată”, notează sursa citată.

O altă problemă este că locuitorii din Bolintin-Deal plătesc unele dintre cele mai ridicate tarife pentru branșamentele la utilități din zonă. În timp ce puțini au norocul de a beneficia de branșamente gratuite, majoritatea sunt nevoiți să plătească sume semnificative (aproximativ 7.000 RON) pentru lucrări adesea substandard, care se transformă în adevărate pericole pentru pietoni.

De altfel, calitatea serviciilor în Bolintin-Deal lasă de dorit, degradându-se de la un an la altul. Un exemplu flagrant este amplasarea unui stâlp metalic chiar în mijlocul trotuarului:

Mai mult, parcurile, șanțurile și alte spații publice sunt pline de gunoaie:

Toate astea, deși bugetul Bolintin-Deal pe 2023 și 2024 e de 30 de milioane de euro.

 

Soluțiile propuse de Nenciu Niculae

 

Nenciu Niculae a vrut să vină cu o alternativă la actuala administrație, așa că și-a depus candidatura la Primărie și vine cu soluții.

Neciu e născut și crescut în Bolintin-Deal. El conduce de 16 ani o firmă de construcții în Germania, recent a intrat în politică și acum candidează din partea PSD.

Acesta a prezentat deja proiectul său pentru comunitate:

– Înfiinţarea unui birou pentru atragerea fondurilor europene în primărie
– Ridicarea nivelului educaţiei din şcoli, prin dotări corespunzătoare şi sprijinirea profesorilor şi elevilor
– Modernizarea dispensarului din comună
– Digitalizarea primăriei
– Rezolvarea problemei curăţeniei şi înfiinţarea unui serviciu pentru colectarea deşeurilor casnice voluminoase
– Branşamente accesibile la apă şi canalizare
– Programe de consiliere și conștientizare pentru prevenirea și combaterea dependențelor de droguri și pariuri.

Nenciu și-a prezentat și echipa de consilieri:

– Negoiță Constantin Cristian – expert IT
– Necula Doina – profesor
– Ion Adina Florina – consilier juridic
– Bunea Elena-Marilena – manager administrativ
– Dragne Mihai – inspector tehnic
– Pitic Daniel-Mugur – expert IT
– Grigore Marian-Bogdan – constructor
– Lixandru Adriana-Cătalina – specialist în științe administrative
– Stancu Ana-Maria – contabil
– Tudor Nicușor – antreprenor
– Paraschiv Mircea-Cătălin – constructor
– Trifan Valentin-Bogdan – sef de schimb
– Alexe Nicolae-Bogdan – gestionar
– Cristea Valentin – antreprenor
– Pavel Viorel – constructor
– Ivașcu Bogdan-Cristian – inginer în transporturi
– Manolache Marian – antreprenor

„Dacă nu ne mobilizăm și nu ieșim la vot, în câțiva ani primarul va fi reales doar pe baza voturilor primite de la: familie, angajații primăriei, persoanele care beneficiază de ajutor legal din partea primăriei și, nu în ultimul rând, poate cei mai mulți – cei ce au interese financiare în primărie.

Este pentru prima dată când actualul primar are un contracandidat cu șanse reale, lucru care generează foarte mare îngrijorare în rândul celor ce, de 20 de ani, stau pe lângă el și își urmăresc interesul personal. (…)

Votul reprezintă unul dintre cei mai importanți talanți încredințați cetățenilor. Exercitarea acestui drept nu doar că îți permite să contribui la direcția în care se îndreaptă societatea, dar și să-ți revendici puterea și influența. Cei care participă la vot își multiplică, metaforic, talanții, contribuind la o administrație locală mai responsabilă și mai reprezentativă”, se mai arată în „Schimbarea” – ediția de Bolintin-Deal.

Please follow and like us:
Pin Share