Cămătării cereau dobânzi săptămânale cuprinse între 20%-100%

RMAG news

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi vor fi prezentaţi instanţei cu măsuri preventive, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru şantaj, camătă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis.

„În cadrul acţiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la data de 28 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 2 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi 12 mandate de aducere”, informează DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – mai 2024, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, ar fi acordat mai multor persoane, cu împrumut, sume cuprinse între 500 şi 12.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobânzi săptămânale, cuprinse între 20%-100%.

Ulterior, pentru recuperarea banilor împrumutaţi, precum şi a dobânzilor aferente, bănuiţii ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanelor vătămate.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care arme albe, bijuterii, precum şi sume de bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată, arată sursa citată.

De asemenea, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, precum şi pe numele altor persoane implicate în cauză.

Cei cinci bărbaţi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

The post Cămătării cereau dobânzi săptămânale cuprinse între 20%-100% appeared first on Cotidianul RO.