Când este bine, de fapt, să pui lichid de frână și să completezi la mașină. Dacă ții cont de asta, vei scăpa de probleme mai grave și nu o să ajungi curând la service. O să scutești o mulțime de bani.
Când trebuie să pui lichid de frână
Când vine vorba despre mecanismele de siguranță ale mașinii, sistemul de frânare se numără printre cele mai importante. De aceea, atunci când apare chiar și mai mică problemă trebuie tratată cu seriozitate.
Iar unul dintre componentele principale ale acestui mecanism este reprezentat de lichidul de frână. Acesta trebuie verificat și completat atunci când este necesar. În acest mod, pot fi prevenite probleme grave.
Această substanță este responsabilă cu transmiterea resiunii generate de apăsarea pedalei de frână către plăcuțele și discurile de frână ale autotursimului. Astfel, asigură că presiunea aplicată asupra pedalei este transmisă cu succes către toate roțile.
Când trebuie să pui lichid de frână? Ei bine, în lipsa lui sau în cazul în care nu este suficient, sistemul de frânare nu va mai funcționa corect, ceea ce ar putea conduce la accidente, motiv pentru care nivelul trebuie verificat constant.
Cum se face verificarea
În mod obișnuit, verificarea se face odată cu revizia periodică, atunci când se schimbă uleiul de motor și filtrele. Însă, dacă ai cunoștințe minime, poți face acest lucru chiar la tine acasă, economisind bani frumoși.
Recipientul în care se pune lichid de frână este mic, semitransparent și se găsește sub capota mașinii. Pe capacul său se găsesc diferite simboluri: un triunghi, semnul exclamării sau inscripția „DOT”.
Iar pentru a evita deschiderea capacului și contactului lichidului cu aerul, poți observa nivelul cu o lanternă. Dacă este sub linia de „minim” este momentul să completezi. Iar pentru asta, trebuie să urmezi câțiva pași simpli.
Mare atenție, căci bulele de aer pot conduce la o întârziere în răspunsul frânelor sau chiar lipsa completă a acestuia. Pentru început, oprește motorul și deschide capacul rezervorului, apoi toarnă lichidul până la linia „MAX”.
Închide capacul în mod etanș, pornește motorul și lasă-l să meargă la relanti timp de 30-60 de secunde. De mai multe ori, apasă pedala de frână lung, apoi scurt, pentru a elimina toate bulele de aer. Verifică dacă există eventuale scurgeri, apoi uită-te încă o dată la nivelul lichidului, scrie playtech.ro.