Când trebuie să uzi, de fapt, grădina. Vei avea o recoltă bogată cunoscând secretele din bătrâni

Când trebuie să uzi, de fapt, grădina. Vei avea o recoltă bogată cunoscând secretele din bătrâni

Nu este deloc treabă ușoară să ai o grădină ca în reviste. Experții în grădinărit au o mulțime de reguli de aur pe care le respectă cu sfințenie, iar una dintre ele este legată de udatul plantelor.

Udarea este un pas esențial în dezvoltarea plantelor

Grădinarii au scăpat de una dintre cele mai solicitante etape din an. Și anume, zilele în care plantează culturile pentru toamnă. Însă, asta nu înseamnă că pot răsufla ușurați.

Până în toamnă când vor culege roadele muncii lor, grădinarii au constant treabă. Îngrijirea și udarea plantelor reprezintă un pas important pe care îl respectă mereu cei care vor să aibă o recoltă bogată.

Udarea grădinii este esențială pentru plante, mai ales în sezonul de vară, când temperaturile ating cifre record. Atunci, plantele au nevoie mai mult ca niciodată de apă, iar grădinarii știu acest lucru.

Totuși, udarea plantelor nu se face după bunul chef, ci după respectarea unor anumite intervale orare. Regula asta nescrisă a pornit de la grădinarii cu experiență care au știut cum să aibă grijă de plantele lor.

Care este cel mai bun interval în care se pot uda plantele de grădină

Cel mai bun interval orar în care pot fi udate plantele este cel cuprins între orele 05:00 și 07:00. Atunci, solul are temperatura ideală care îi permite să asimileze apa așa cum trebuie.

Cei care nu pot uda solul la primele ore ale dimineții, trebuie să știe că la fel de eficientă este și udarea pe timpul serii. După ce a apus soarele, solul are suficient timp să se răcească. În acest fel, udând plantele pe timp de seară eviți să le faci mai mult rău.

Dincolo de intervalele orare perfect pentru udarea grădinii, la fel de important este și modul în care se realizează udarea. Uneori, din cauză că mulți nu sunt atenți la aceste detaliu, riscă să facă din procesul de udare ceva dăunător plantelor.

Plantele au nevoie de apă, însă nu în mod excesiv. Chiar dacă afară este caniculă, plantele nu trebuie udate cu o cantitate mare de apă. De asemenea, la polul opus, nici prea puțină apă nu le face bine, căci asta poate duce la stresul hidric al plantelor.

Ceea ce trebuie să știe toți grădinarii este faptul că și tehnica de udare a plantelor contează. Tocmai de aceea, niciodată nu trebuie udate frunzele, ci trebuie apelat la un sistem de irigare.