Care este secretul pentru cel mai bun aluat de pizza făcută în casă. Nu vei mai da greș niciodată dacă ții cont de aceste trucuri

Care este secretul pentru cel mai bun aluat de pizza făcută în casă. Nu vei mai da greș niciodată dacă ții cont de aceste trucuri

Nimic nu se compară cu o pizza delicioasă făcută în casă. Dacă vrei ca blatul să îți iasă perfect din prima încercare, iată care sunt detaliile care fac diferența!

Ingredientele necesare pentru a face pizza la tine acasă

Pizza este unul dintre preparatele cu care nu ai cum să dai greș. Gustul ei este incomparabil, mai ales dacă este făcută așa cum trebuie. Chiar dacă multe gospodine se feresc să facă pizza acasă, aceasta se prepară foarte ușor.

Pentru a face pizza acasă, ai nevoie de câteva ingrediente esențiale. Nu trebuie să îți faci griji pentru topping, pentru că poți pune orice vrei, în funcție de preferințe.

Pentru ca pizza să fie una delicioasă, cel mai important rol îl are blatul. Tocmai de aceea, pe lângă ingredientele folosite, trebuie să acorzi atenție și modului său de preparare.

Dacă vrei să faci pizza la tine acasă, ai nevoie de 400 ml lapte călduț, 600 g făină și 14 g de drojdie. Nu trebuie să îți lipsească nici o linguriță de sare, 4 lingurițe de zahăr și 4 linguri de ulei de măsline.

Care sunt trucurile care te ajută să obții cel mai pufos blat de pizza

Pentru a obține un aluat pufos, moale și elastic, trebuie să ții cont de câteva pași. Primul și poate cel mai important pas este activarea drojdiei. Într-un vas încăpător, vei pune laptele călduț, sarea, zahărul, iar final vei pune drojdia. 5 minute sunt suficiente pentru ca aceasta să se activeze.

Al doilea pas pentru un blat pufos este frământarea aluatului. Peste cantitatea de făină vei pune drojdia și uleiul. Totul se va amesteca foarte bine, iar mai apoi, aluatul va trebui lăsat să crească într-un loc cald. În aproximativ 45 de minute, acesta își va dubla volumul.

Detaliul care face mereu diferența între o pizza medie și una delicioasă este pre-coacerea blatului. Nu multe gospodine știu, dar este recomandat ca blatul să stea 5 minute la 250 de grade, fără să aibă toppinguri. În acest fel, blatul nu se va mai înmuia atunci când vii cu ingredientele finale.

Un alt secret știut doar de bucătarii cu experiență constă în ungerea marginilor blatului cu ulei de măsline. Poți adăuga oregano sau parmezan ras pentru un plus de gust și savoare.

De asemenea, este important să optezi mereu pentru ingrediente proaspete. Toppingul ar trebui să conțină legume proaspete, carne și brânză de calitate. Pentru a echilibra gusturile poți opta pentru sosuri inedite.

Dacă vrei să te bucuri de cea mai bună pizza de casă, recomandat este să o servești cât timp este caldă. Pizza poate fi combinată cu orice tip de sos, inclusiv cu cel de usturoi sau chilli.

Please follow and like us:
Pin Share