Cât a plătit o turistă pentru două aripioare de pui cu piure la o autoservire din Eforie Nord. “M-a șocat doar prețul…”

Cât a plătit o turistă pentru două aripioare de pui cu piure la o autoservire din Eforie Nord. “M-a șocat doar prețul…”

Nu mai este un secret pentru niciun român faptul că prețurile de pe litoral au explodat. Stațiunile parcă se întrec în prețuri piperate, iar cei care au de suferit sunt turiștii. Iată cât a plătit o femeie pe un preparat banal la autoservire.

Cât a plătit o turistă din Reșita pentru un fel de mâncare la ”împinge tava”

Vacanțele pe litoralul românesc nu sunt deloc pentru toate buzunarele. Anul acesta, mai mult ca niciodată, scumpirile se resimt din plin. Cei care au ajuns deja în anumite stațiuni de pe litoral, au fost nevoiți să bage mâna adânc în buzunar.

Indignată de prețurile care se practică pe litoral, o turistă din Reșița le-a arătat tuturor cât a putut să plătească pe un preparat banal. Și nu, nu l-a servit la un restaurant de fițe, ci la ”împinge tava”.

Hanelore le-a arătat tuturor celor care o urmăresc pe social media și nu numai cât a ajuns să coste un fel de mâncare simplu, la o autoservire de pe litoral. Femeia a atașat și poza în care se pot observa cele două aripioare și o lingură de piure.

Turista a mers în Eforie Nord împreună cu familia sa, iar pentru 280 de grame de piure a scos din buzunar 25.20 de lei. Nici puiul nu a fost mai ieftin. Pentru două aripioare la ceaun care au cântărit 125 de grame, aceasta a plătit 17.50 de lei. La un simplu calcul, prânzul a costat-o pe turistă 42.7 lei.

Hanelore nu este singura care se plânge de prețurile de pe litoralul românesc

Femeia a recunoscut că a fost de-a dreptul șocată atunci când a achitat nota de plată. Deși a avut numai cuvinte de laudă la adresa mâncării, semn că a fost delicioasă, aceasta tot nu își poate justifica prețul pe care l-a plătit.

”Nu fac reclamă negativă, mâncarea nu a fost rea, m-a șocat doar prețul piureului. M-a tentat să-l dau înapoi, dar îi era foame fetei și era prea cald să caut altceva. În alte părți sunt prețuri mai ok. Cred că se termină era autoservirilor, dacă o țin tot așa cu prețurile.”, a scris femeia pe un grup de Facebook.

Se pare că femeia din Reșița nu a fost singura luată prin surprindere de prețurile de pe litoralul românesc. În secțiunea de comentarii aferentă postării sale, mai mulți români au recunoscut că au avut parte de aceleiași surprize neplăcute.

Nu doar Hanelore a scos mulți bani din buzunar pentru mâncarea din Eforie Nord. Zilele trecute, un alt turist a plătit pentru 135 de grame de cartofi prăjiți 16.20 de lei.

Ce-i drept, după valul de scumpiri de la 1 iulie, prețuri de pe litoral sunt și mai piperate decât până acum. Cei care vor dori să se distreze în stațiunile de la Marea Neagră, vor trebui să bage adânc mâna în buzunar.