Cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați ca să fie gustoși. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați ca să fie gustoși. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați ca să fie gustoși? Dacă prepari des murături, atunci este bine să știi câteva trucuri utile care îți vor face rețeta mult mai apetisantă decât până acum.

Cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați ca să fie gustoși

În general eu ușor să faci varză murată ori gogoșari murați. Totuși, sunt câteva secrete când vine vorba de ingrediente. Micile detalii fac diferența și te pot ajuta să te bucuri de un preparat cu adevărat aromat pentru mai mult timp.

Ce rol are zahărul în murături? Poate nu știai, dar zahărul se adaugă în zacuscă, dar și în castraveții și în varza murată. Acesta îndulcește oțetul în primul rând, dar și păstrează aroma și culoarea roșie a gogoșarilor.

Tot zahărul face gogoșarii mult mai aromați, gustoși, dar și crocanți. Astfel, vei vedea cu siguranță diferența odată ce îl vei utiliza. Cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați ca să fie gustoși? O cantitate mult mai mare decât la zacuscă ori varză murată.

Mai exact, se pun 100 de grame de zahăr la fiecare kilogram de gogoșari. În cazul în care nu pui zahăr, s-ar putea ca gogoșarii tăi să fie iuți, dar și mult mai acri. Și cu siguranță nu îți dorești asta.

Revenind la cât zahăr e bine să pui în gogoșarii murați, poți măsura cantitatea și în funcție de oțet. Mai exact, adaugă de două ori mai puțin zahăr decât oțet. Asta înseamnă că la 600 ml de oțet, trebuie să adaugi 300 grame de zahăr.

Cât de importantă este sarea

Modul de preparare contează și el. În primul rând ca să te bucuri de murături aromate, gogoșarii puși la rece, fără fierbere, au nevoie de mai mult zahăr. Asta înseamnă că poți respecta proporția de 100 de grame de zahăr la fiecare kilogram de gogoșari.

Mai poți de asemenea și să pui 2 linguri de zahăr la fiecare borcan de 800 de grame. Pe de altă parte, daci alegi să prepari gogoșarii la cald, adică să îi fierbi în saramură de oțet, înainte de a-i pune în borcane folosește proporția de 50 de grame de zahăr la fiecare 100 ml de oțet.

Și sarea este de asemenea importantă. Se folosește o linguriță de sare pentru fiecare borcan de 800 de grame. O altă variantă este utilizarea unei linguri de sare la fiecare kilogram de gogoșari. Pe lângă asta, piperul boabe, dar și frunzele de țelină ori de dafin  pot face diferența.

Please follow and like us:
Pin Share