Cătălin Drulă: „Lupta este între forțe ale binelui și forțe ale răului. Forțe ale răului sunt acum la guvernare și se numesc PSD-PNL”

Cătălin Drulă: „Lupta este între forțe ale binelui și forțe ale răului. Forțe ale răului sunt acum la guvernare și se numesc PSD-PNL”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat joi, în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat că românii vor avea de ales duminică între forțe ale binelui și forțe ale răului. Acesta a precizat că forțele răului sunt reprezentate de PSD-PNL pentru că „vedem acest rău în forme concrete”.

Cătălin Drulă, despre campania electorală

Cătălin Drulă a criticat modul în care PSD-PNL s-au raportat la campania electorală, prin piedicile pe care au încercat să le impună opoziției:

Din punctul nostru de vedere a fost bună ce am făcut noi. Socotisem 10.000 de km prin țară cu echipa să vorbim direct cu oamenii despre candidații noștri. Din punctul de vedere al celor de la putere a fost o campanie mizerabilă în care începând de la felul în care au organizat alegerile, reducerea, limitarea reprezentanților opoziției în secții, contestarea ADU să nu se formeze, ne-au mai scos la Dragomirești Vale un candiat de pe buletinul de vot. În general, au încercat să scârbească oamenii de politică”.

Cătălin Drulă a mai precizat că PSD-PNL au încercat să mobilizeze electoratul captiv și să descurajeze alți alegători:

„Miza e una simplă pentru ei, ei mizează că primarii PSD-PNL vor scoate oamenii care sunt destul de mult în zona de electorat captiv la vot și să nu vină altcineva la vot, pentru că e covârșitor, și în cercetările sociologice, dar cea mai bună cercetare sociologică este să mergi să vorbești cu oamenii în toate colțurile țării, am fost în Vaslui, în Timișoara, în Constanța, în Baia Mare. Peste tot oamenii își doresc schimbarea.

Este covârșitor acest sentiment împreună cu cel care cumva este îngrijorător, cel de dezamăgire și de neîncredere în politică, în politicieni, în democrație că mai există soluții. Eu îi înțeleg pe oameni că sunt dezamăgiți. Pe neîncredere nu s-a construit niciodată nimic, și cu atât mai puțin o națiune. România are nevoie să găsească această încredere și lupta este între bine și rău, între forțe ale binelui și forțe ale răului. Forțe ale răului sunt acum la guvernare și se numesc PSD-PNL și vedem acest rău în forme concrete. Îl vedem în cele mai mari scumpiri din UE, dacă cineva mai are un dubiu sunt totuși 27 de state membre. Să fii pe primul loc la scumpiri înseamnă că ceva faci tu rău. Împrumută țara pe bandă rulantă, pun taxe de la oamneii cei mai vulnerabili”.