Câți bani câștigi astăzi dacă te angajezi în construcții. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România

Câți bani câștigi astăzi dacă te angajezi în construcții. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România

Românii care vor să lucreze în construcții trebuie să știe că vorbim de un domeniu de activitate în care se câștigă sume importante de bani. Salariile pot trece frecvent de 1.000 de euro lunar.

Sume de bani importante pentru cei care lucrează în construcții. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România

În prezent, la nivel național există numeroase șantiere de construcții. Autoritățile și companiile private fac investiții cu banii proveniți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De la începutul anului până în prezent, pe platformele de recrutare online au fost postate zeci de mii de oferte în domeniul construcțiilor. Acest sector este al şaselea cel mai activ angajator din economie, după domenii precum retail, servicii, call center/BPO, industria alimentară şi turism.

În domeniul construcțiilor, medie salarială netă de 5.000 de lei. Cu alte cuvinte, cei angajați pe șantiere sunt plătiţi la un nivel egal cu angajaţii din inginerie sau petrol/gaze şi peste cei din domenii, precum financiar, administrativ/logistică, producție, auto sau resurse umane.

Dacă e să vorbim într-o ordine crescătoare, trebuie să spunem că cele mai mici salarii din acest sector le primesc cei care lucrează pe următoarele poziții: sudor (4.000 de lei), tehnician (4.000 de lei) instalator (4.100 de lei), contabil primar (4.500 de lei), reprezentant tehnic (4.500 de lei).

La polul opus, avem pozițiile remunerate cu peste 1.000 de euro. Sunt aici funcțiile de diriginte de șantier (6.600 de lei net), inginer de instalații (6.000 de lei), inginer proiectant (6.000 de lei), inginer construcții (6.000 de lei), inginer electrician (5.500 de lei), specialist achiziții (5.200 de lei) și proiectant de instalații (5.200 de lei).

Salariilor atractive li se adaugă și alte beneficii

Pe lângă salariile destul de atractive, românii din construcții pot beneficia și de alte avantaje. ”Vedem o creştere a nevoii de candidaţi care au între 2 şi 5 ani de experienţă în domeniu, însă, alături de ei, cei mai căutaţi sunt muncitorii calificaţi şi necalificaţi.

Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziţie diverse facilităţi şi beneficii, ci sunt dispuşi să le ofere şi salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, conform Observator News.

Dacă e să vorbim de aplicările pentru un loc de muncă în România pe platformele online, din cele 4,3 milioane înregistrate de la începutul anului şi până acum, 350.000 au fost pentru pozițiile din construcții.

Please follow and like us:
Pin Share