Ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului. Care sunt sfaturile nutriționiștilor

Ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului. Care sunt sfaturile nutriționiștilor

Este important să adaugi o varietate mai mare de nutrienți în dieta ta. Aceștia te vor ajuta la susținerea sănătății tale și vei avea numai beneficii de pe urma unei alimentații mai bogate.

Ce e recomandat să mănânci pentru a crește nivelul de rezistență al corpului

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată care sunt alimentele care cresc nivelul de rezistență al corpului. Ai grijă să ai un aport consistent de proteine la prima masă, mai ales dacă preferi să mergi la sală dimineața.

Îți poți pregăti un smoothie format din fulgi de ovăz, verdețuri, afine, unt de arahide și pudră proteică. Astfel îți vei începe ziua plină de energie și te va ajuta să îți dezvolți forța. Proteina ajută mușchii să se recupereze după antrenamente, în timp ce ovăzul și fructele de pădure oferă fibre.

„Consumul unei varietăți de plante facilitează obținerea tuturor nutrienților potriviți și, de asemenea, sprijină sănătatea intestinală.

Poți adăuga un alt fruct de pădure în smoothie-ul de dimineață, ca sursă de antioxidanți, a declarat nutriționistul Charan Bijlani.

Adaugi sare în mâncare, la masă? Iată la ce riscuri majore te expuiModifică-ți o masă în fiecare săptămână, pentru a crește varietatea

Este important să nu te blochezi într-o rutină a meselor. Uneori este mai ușor să mânânci constant aceleași alimente, pentru că reduci astfel oboseala de decizie și îți poți face cumpărăturile săptămânale mai ușor. Astfel încât poți încerca să schimbi doar un element din dietă pe săptămână.

Un prânz alcătuit alimente care cresc nivelul de rezistență conține: pui, broccoli și orez brun. Este o masă echilibrată care îți va oferi aportul necesar de proteine, carbohidrați și grăsimi bune.

Ce poți face ca procesul să nu se transforme într-unul dificil este să îți stabilești dinainte dacă schimbi elementul principal sau doar garnitura. Poți încerca mai întâi o altă legumă ca înlocuitor pentru broccoli.

Mărește porțiile pentru a avea mai multă energie

Dacă mănânci mai mult, vei avea mai multă energie. Verifică dacă ai un aport suficient de proteine și fibre la fiecare masă.

Citește continuarea aici

Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!