Ce se întâmplă cu Rareș Ilie după ce a fost împrumutat de Nice în Elveția

Ce se întâmplă cu Rareș Ilie după ce a fost împrumutat de Nice în Elveția

Rareș Ilie are șanse mici de a rămâne în prima ligă a Franței după ce împrumutul acestuia la Lausanne, formația din Elveția, a ajuns la final. Nice, cel mai probabil, îl va împrumuta pe fotbalistul român și pentru sezonul 2024 – 2025.

Ce se întâmplă cu Rareș Ilie după ce a fost împrumutat de Nice în Elveția

Pentru Nice, fostul jucător al Rapidului a jucat doar opt meciuri în care nu a reușit să marcheze nici măcar un singur gol și nici nu a reușit să paseze decisiv.

Prestațiile sub așteptări i-au făcut pe conducătorii clubului din Franța să-l împrumute inițial pe Rareș Ilie în Israel, la Maccabi Tel Aviv, iar apoi în Elveția, la Lausanne.

Cristian Cernodolea, agentul FIFA, a vorbit despre situația fotbalistului român și a dezvăluit că acesta are oferte din Championship, liga secundă din Anglia.

„Rareș Ilie are o situație particulară la Nice, a tot fost împrumutat. Nu se pune problema ca Rareș să plece liber de contract de la Nice, a fost plătită o sumă importantă pentru el. Are și un salariu consistent. A făcut o greșeală când s-a dus la Maccabi…

E momentul ca Rareș Ilie să facă o mutare permanentă în această vară, ca un club să investească o sumă de bani în el și să nu mai fie împrumutat dintr-o parte în alta. Când ești împrumutat, nici clubul pentru care joci nu e atât de interesat să-ți ofere șanse.

Nu-l reprezint în mod exclusiv, dar avem niște discuții pentru el în Championship, alături de compania de avocatură din Anglia. Au fost și câteva discuții la echipe din subsolul clasamentului din Premier League”, a declarat Cristian Cernodolea.

Revine Rareș Ilie la Rapid? Cristian Cernodolea a făcut anunțul

În presă s-a vorbit și despre o eventuală revenire a lui Rareș Ilie la Rapid, echipă de la care a plecat la Nice în schimbul sumei de 5.000.000 de euro în vara anului 2022.

Cristian Cernodolea, agentul FIFA, a declarat că o mutare înapoi în Giulești nu ar avea niciun sens pentru cariera tânărului fotbalist: „Nu cred însă că e pregătit pentru Premier League. Iar, dacă nu ești pregătit de Nice, probabil că nu te vei impune acum nici în Premier League.

Mai trebuie să crești. Dar la o echipă importantă din Championship ar putea să joace, deja au întrebat despre prețul lui. Sunt convins că Rapid l-ar lua ieri pe Rareș Ilie, dar nu cred că are sens această mutare.

Nici pentru Rareș, nici pentru Rapid. Are un salariu foarte mare. Nu văd o repatriere a lui Rareș Ilie la Rapid, cu siguranță nu în acest sezon”, a mai spus agentul FIFA.