Clădirea fostei fabrici Adesgo se demolează. Ce va apărea în loc

RMAG news

Forte Partners, o companie imobiliară controlată de frații libanezi Johny și Jihad Jabra și de Geo Mărgescu, a demarat procesul de demolare a fostei fabrici de ciorapi Adesgo din zona Tineretului din București. În locul acesteia, se va construi un ansamblu mixt ce va include birouri și 220 de apartamente. Această inițiativă se adaugă complexului de birouri U Center, unde prima clădire a fost achiziționată de frații Pavăl, proprietarii Dedeman.

Forte Partners a achiziționat terenul fostei fabrici de ciorapi la prețul de 11,3 milioane de euro, adică 825 de euro/metru pătrat, plătind în 3 tranșe. Activitățile de producție și vânzare ale Adesgo au fost preluate anul trecut de producătorul israelian de îmbrăcăminte Tefron și transferate într-un nou spațiu de producție în parcul logistic P3 Bucharest A1 din apropiere de București. În aprilie anul curent, Forte Partners a obținut aprobarea pentru demolarea fostei fabrici din Tineretului și a început operațiunile de demolare.
Planul companiei este să dezvolte un proiect mixt cu 13.000 de metri pătrați de birouri și 220 de apartamente, conform reprezentanților Forte Partners citați de Profit.ro. Suprafața de 13.726 de metri pătrați se va adăuga complexului de birouri U Center, construit deja de Forte Partners pe terenul fostului spital Scarlat Longhin, având o suprafață de aproximativ 18.000 de metri pătrați. În luna noiembrie a anului 2022, Pavăl Holding a achiziționat clădirea de birouri U Center 1 cu aproximativ 90 de milioane de euro, unde își desfășoară activitatea Booking, Endava, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis și DCS plus.

În septembrie 2023, Forte Partners a anunțat finalizarea lucrărilor de construcție la U Center 2, cu o suprafață totală închiriabilă de 35.000 de metri pătrați. Compania americană gigant Adobe, unul dintre principalii producători de software din lume, și-a mutat aici cei peste 1.000 de angajați ai subsidiarei din România, după 16 ani petrecuți în cartierul Militari. Adobe ocupă aproximativ 60% din clădire, închirind aproximativ 20.000 de metri pătrați. De asemenea, clădirea a doua va fi pusă în vânzare în acest an, iar se așteaptă ca prețul să fie mai mare decât cel al clădirii din prima fază a dezvoltării complexului, datorită prezenței unui subsol suplimentar și a unor chirii mai mari. Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, nu mai sunt considerați favoriți pentru achiziționarea imobilului.

The post Clădirea fostei fabrici Adesgo se demolează. Ce va apărea în loc appeared first on Cotidianul RO.