Clotilde vrea sancționarea Liei Savonea

RMAG news
E furioasă tare primărița (încă) sectorului 1. Clotilde Armand atrage atenția asupra corupției de la  vârful Agenției Naționale de Integritate și cere CSM sancționarea Liei Savonea – judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Într-o postare pe FB, Clotilde scrie:
Cînd nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!
Așadar… să începem.
Cred că este cazul să spunem lucrurilor pe nume și să acționăm împotriva unor personaje care au capturat instituții importante ale statului român pentru a le folosi într-un scop ticălos. Studiu de caz: Agenția Națională de Integritate și corupția de la vârful acesteia.
Ce nu spune niciun pesedist sau penelist este că ANI are un manager performant politic într-un singur sens: a reușit să deschidă niște anchete penibile împotriva unor oameni din USR în momente cheie ale unor campanii electorale. Iar multora le este cumva teamă să vorbească de aceste lucruri de frica verificărilor politizate făcute de șeful ANI. Și când spun tot ce v-am spus aici am niște probe.
Astfel:
– Șeful ANI, Florin Moise (fratele unui secretar de stat PSD din ministerul Agriculturii), a mușamalizat timp de 5 ani verificarea averii d-nei Lia Savonea – judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
– Fratele șefului ANI nu este deloc verificat pentru că firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație. Asta nu este lipsă de integritate, nu-i așa? Nu! Asta e business de familie pe banii statului.
Față de cele spuse mai sus vă anunț că am depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări. Una pentru fratele directorului ANI și una pentru celebra d-nă Savonea – să ne explice cu celeritate inspectorii ANI cum justifică dumneaei averea colosală și tranzacțiile financiare uriașe ale familiei.
De asemenea, solicit Consiliului Suprem al Magistraturii (sper să mă citească și de data aceasta cei de la CSM) să nu-i mai apere reputația profesională a d-nei Savonea și să o sancționeze pentru toate abuzurile din Justiție împotriva magistraților incomozi.
Va urma.

The post Clotilde vrea sancționarea Liei Savonea appeared first on Cotidianul RO.