Corupție la Morgă: Bani făcuți pe seama celor morți

RMAG news

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa au fost reţinuţi, luni, într-un dosar de luare de mită în formă continuată, ei fiind acuzaţi că primeau bani pentru urgentarea procedurilor legate de manipularea cadavrelor.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, în sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că, la datele de 10, 12 şi 23 aprilie şi 8 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

De asemenea, în sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că, la datele de 15 şi 16 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi, menţionează sursa citată.

Potrivit acesteia, în sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20 şi 21 mai a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

În cursul zilei au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani.

Procurorul de caz a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru 24 de ore.

The post Corupție la Morgă: Bani făcuți pe seama celor morți appeared first on Cotidianul RO.