Corvinul Hunedoara riscă să piardă dreptul de promovare în prima ligă dacă joacă în Europa League. Situație incredibilă pentru câștigătoarea Cupei României

Corvinul Hunedoara riscă să piardă dreptul de promovare în prima ligă dacă joacă în Europa League. Situație incredibilă pentru câștigătoarea Cupei României

Corvinul Hunedoara a cucerit în premieră Cupa României și s-a calificat astfel în preliminariile Europa League, dar participarea în cupele europene ar putea să o facă să piardă dreptul de a promova în prima ligă națională, potrivit GSP.

 

Corvinul Hunedoara s-a calificat în primul tur preliminar din Europa League

 

Corvinul Hunedoara s-a calificat în preliminariile Europa League prin câștigarea Cupei României, iar UEFA i-a acordat licența necesară pentru a participa în cupele europene.

Problema este că forul continental i-a acordat licența pe actuala formă de organizare, cea de club de drept public.

Totuși, pentru a avea drept de promovare în prima ligă a României din sezonul viitor, reprezentanții clubului au început demersurile pentru a transforma clubul într-unul privat, printr-o asociere a autorităților locale cu un SRL. Noua entitate nu a fost înregistrată nici la FRF și nici la UEFA, iar acum ar fi prea târziu pentru ca UEFA să îi acorde o nouă licență.

Pe plan intern, Corvinul Hunedoara trebuie să depună până la 15 iulie dosarul de schimbare a formei de organizare și înscriere în Liga 2. Primul tur preliminar din Europa League se joacă pe 11, respectiv 18 iulie.

Totuși, dacă ar avea un alt CIS, echipa n-ar mai putea să joace în cupele europene, întrucât ar fi vorba despre o altă entitate juridică decât cea licențiată de UEFA.

 

Speră la o dispensă pentru a nu pierde dreptul de promovare în prima ligă

 

Surse apropiate de club au spus pentru GSP că oficialii Corvinului, inclusiv autoritățile locale, preferă să joace în cupele europene în detrimentul dreptului de promovare în prima ligă a României. Prezența în competiții continentale ar aduce clubului și o recompensă financiară importantă.

Cu toate acestea, Corvinul încă mai speră la clemență din partea FRF, în sensul în care să primească o dispensă și să i se permită să depună dosarul de schimbare a formei de organizare după ce participă în cupele europene. O decizie ar putea fi luată în Adunarea Generală a FRF din 4 iunie.