Covor roșu și gardă de onoare, antemergătoare și circulație blocată pentru echipa de handbal Dinamo, locul 4 în Final Four European League

Covor roșu și gardă de onoare, antemergătoare și circulație blocată pentru echipa de handbal Dinamo, locul 4 în Final Four European League

Echipa de handbal Dinamo București n-a câștigat niciun meci la Final Four din Hamburg, Germania, și-a terminat pe ultima poziție, dar a fost primită în stil mare: covor roșu și gardă de onoare la aeroport, antemergătoare în trafic și circulație blocată, a semnalat Gazeta Sporturilor. Azi, jucătorii au primit emblema de onoare a MAI.

Dinamo a participat, în weekend, la Final Four European League, a doua competiție continentală, organizată de la Hamburg.

„Dulăii” au avut o evoluție decentă. În semifinale, bucureștenii au cedat în faţa echipei SG Flensburg-Handewitt (Germania, câștigătoarea competiției), 32-38, iar în finala mică, duminică, 26 mai, au pierdut la fața altei cu Rhein-Nekar Lowen, 31-32.

Dinamoviștii s-au întors luni seară în România și-au aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coadă”. Au fost primiți pe covorul roșu și au avut parte de gardă de onoare la Salonul Prezidențial.

Niciodată în ultimele două decenii nu s-a întâmplat ca niște sportivi să fie primiți la sosirea în țară cu gardă de onoare. Nici măcar când Simona Halep s-a întors acasă cu titlul de la Roland Garros sau Wimbledon. Sau când Anamaria Brânză, Sandra Izbașa, Cătălin Ponor sau Alin Moldoveanu au adus României aurul olimpic, observă GSP.

De asemenea, autocarul echipei a fost escortat de o mașină de poliție cu girofarele aprinse, în misiune, dar și de două motociclete, deschizătoare de drum, traficul fiind blocat pe traseul până în Ștefan cel Mare.

Potrivit legii, doar președintele, premierul, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților sau omologii lor străini, miniștri aflați în situații de urgență și foștii președinți au dreptul să fie însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere.

Azi, întreaga delegație roș-albă a primit emblema de onoare a MAI, pentru câstigarea campionatului, a Supercupei României, a Cupei României, precum şi pentru calificarea în premieră la turneul Final Four.

Evenimentul cu iz electoral s-a desfărșurat în prezența ministrului Cătălin Predoiu, dar și a lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Foto: Gazeta Sporturilor