Cristi Chivu este dorit în Serie A! Ce echipă s-a interesat de serviciile antrenorului român

Cristi Chivu este dorit în Serie A! Ce echipă s-a interesat de serviciile antrenorului român

Cristi Chivu și-a dat demisia de la echipa de juniori a Interului după ce a ratat câștigarea campionatului. Tehnicianul român s-a despărțit de formația din Milano după o perioadă de 6 ani.

Cristi Chivu este dorit în Serie A! Ce echipă s-a interesat de serviciile antrenorului român

În ciuda faptului că tocmai ce a încheiat capitolul Inter în cariera sa, ofertele nu întârzie să apară pentru Cristi Chivu. Fostul căpitan al echipei naționale este dorit de Cagliari, în Serie A, conform informațiilor celor de la Digi Sport.

Rămași fără tehnician pe bancă după ce Claudio Ranieri și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal, Sarzii, care s-au salvat pe ultima sută de la retrogradare în Italia, sunt în căutarea unui nou antrenor.

După înfrângerea cu Fiorentina, scor 2-3, conducerea lui Cagliari s-a reorientat rapid după retragerea lui Claudio Ranieri și vor sa-l aducă pe Cristi Chivu pe banca tehnică.

Deși antrenorul român și-a luat vacanța, urmând să poarte primele negocieri la începutul săptămânii viitoare, se pare că primele contacte cu Cagliari deja au existat.

Prima reacție a lui Cristi Chivu după ce și-a dat demisia de la Inter: „Și cu asta, am încheiat!”

Cristi Chivu a ales să-și dea demisia de la echipa de juniori a Interului după mai bine de 6 ani. Echipa sa a pierdut în cadrul semifinalelor play-off-ului campionatului din Primavera, cu Sassuolo, scor 1-3 pe teren propriu. La finalul meciului, antrenorul în vârstă de 43 de ani, și-a anunțat plecarea de la formația din Milano.

„Și cu asta, s-a încheiat aventura mea în academia lui Inter. Vreau să le mulțumesc tuturor! Au fost 6 ani fantastici.

Am dat tot ce am putut, dar a venit momentul să plec. Ce urmează? Momentan o să îmi iau câteva zile libere, apoi vom vedea”, a declarat Chivu.

În cariera sa de antrenor, care a început în anul 2018, fostul căpitan al echipei naționale a reușit rezultate notabile. Acesta și-a început aventura la echipa U17 a Interului, unde a stat doar un an.

Apoi, antrenorul român a fost promovat la echipa U18, unde la fel ca la U17, a stat doar un an, până în 2021, unde avea să fie promovat la echipa din Primavera.

De atunci, Chivu a reușit să câștige titlul cu juniorii lui Inter, în sezonul 2021 – 2022, iar la finalul sezonului 2023 – 2024 antrenorul român a anunțat că nu va mai continua la echipa unde a reușit să câștige Champions League ca jucător.