Cum să ai răcoare în casă chiar dacă afară este caniculă. Asta trebuie să faci mereu

Cum să ai răcoare în casă chiar dacă afară este caniculă. Asta trebuie să faci mereu

Pe timp de caniculă, toată lumea caută să stea la răcoare. Disconfortul termic, însă, se simte și în locuințe, nu doar în afara lor, de aceea este nevoie de câteva trucuri pentru a menține temperatura cât mai scăzută în casă.

Cum să ai răcoare în casă chiar și pe caniculă

România se confruntă în perioada aceasta cu un val de caniculă. Iar temperaturile foarte ridicate, afectează întregul organism. Astfel, în timp ce fizic ne confruntăm cu transpirație, respirație greoaie, deshidratare și altele, psihicul are și el de suferit.

Căldura influențează starea de spirit, scade productivitatea, creativitatea și dorința de a face lucruri. Astfel, dacă vrei să ai răcoare în casă chiar și pe timp de caniculă, urmează aceste trucuri care te pot salva.

De pildă, asigurarea circulației aerului, prin deschiderea ușilor și ferestrelor, contribuie la menținerea unei temperaturi scăzute, dar momentul în care alegi să faci asta este crucial. Acest lucru nu trebuie făcut în mijlocul zilei.

Deși inițial va apărea senzația unei brize, aerul cald va intra de afară și va crește temperatura din interior. Mai mult decât atât. va crește gradul de disconfort pe timpul nopții. Căci, căldura acumulată pe parcursul zilei în pereți, se va elibera.

Astfel, dacă vrei să ai răcoare în casă chiar și pe timp de caniculă, deschide ușile și ferestrele dimineața devreme, seara și chiar noaptea, înainte ca nivelul din termometre să înceapă să se ridice.

Alte trucuri ce pot fi utile pe timpul verii

Un alt truc este să ții jaluzele trase, căci odată cu lumina naturală, în casă intră și căldura. Obiectele din locuință se transformă cu ușurință în adevărate radiatoare de căldură. Astfel, dacă vrei să te bucuri de lumină, ar fi bine să lași doar o mică fantă.

De asemenea, evită să folosești aparatele electrocasnice, pentru că acestea pot genera căldură. Nici măcar ventilatoarele nu sunt recomandate, deoarece și acestea pot încălzi încăperea.

Alte trucuri care te pot ajută să ai răcoare în casă chiar și pe timp de caniculă presupun evitarea gătitului în mijlocul zilei, schimbarea becurilor clasice cu unele LED și lăsarea aerului condiționat îndreptat în sus, notează wall-street.ro.