Cum să faci sirop de căpşuni

Cum să faci sirop de căpşuni

Fructe iubite de mulți dintre noi, căpșunile pot fi consumate ca atare sau folosite pentru o varietate de rețete. Astăzi îți recomandăm o rețetă răcoritoare de sirop de căpșuni. Cum să faci sirop de căpșuni. Cum prepari acasă o băutură răcoritoare din căpșuni proaspete.

Pentru a te bucura cât mai mult de gustul savuros al fructelor proaspete, îți propunem să încerci să faci acasă o rețetă de sirop de căpșuni. Băutura se pregătește doar din câteva ingrediente și poate fi consumată în zilele călduroase de vară alături de câteva frunze de mentă proaspătă. Iată cum faci sirop de căpșuni.

Rețete pentru sirop de căpșuni

Cum să faci sirop de căpșuni cu zahăr

Ingrediente

2 kg căpșuni bine coapte;
1 kg zahăr;
Zeama de la o lămâie.

Mod de preparare

Spală bine căpșunile sub jet de apă rece, îndepărtează-le codițele și pune-le într-un vas încăpător. Adaugă zahărul peste, acoperă vasul și lasă-l la frigider peste noapte. Amestecă din când în când în vas.

A doua zi, scurge bine căpșunile, fără să le presezi, iar siropul trece-l printr-o sită deasă. Fierbe apoi siropul obținut pentru 10-15 minute, iar spre final adaugă zeama de lămâie.

După ce a fiert, pune siropul de căpșuni fierbinte în sticle sterilizate și uscate, pune capacele și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească, apoi depozitează siropul de căpșuni în cămară sau într-un spațiu răcoros până în momentul deschiderii. Ulterior, păstrează siropul la frigider.

Siropul de căpșuni poate fi consumat și cu apă minerală, gheață și câteva frunze de mentă.

Sirop de căpșuni cu miere

Ingrediente

1 kg căpșuni;
1 kg miere;
O lămâie;
Un baton de vanilie.

Mod de preparare

Căpșunile se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și se pun într-un borcan de sticlă încăpător. Se taie lămâia în felii și se adaugă peste căpșuni. Se pune și vanilia deasupra și se toarnă mierea.

Borcanul se închide cu un capac și se lasă la temperature camerei. Se agită zilnic conținutul borcanului, iar siropul de căpșuni este gata în momentul în care mierea s-a topit complet. Acesta se consumă împreună cu apă minerală sau apă plată și gheață.

Sirop de căpșuni cu mentă

Ingrediente

Un kg căpșuni proaspete;
Un kg zahăr;
O lămâie;
Frunze de mentă proaspătă.

Mod de preparare

Căpșunile se spală bine cu apă rece, se curăță de codițe și se pun într-un vas încăpător. Se pune peste zahărul și se lasă pentru 3-4 ore deoparte. În tot acest timp, se va forma un sirop. Ulterior, vasul se pune pe foc, se fierbe pentru 10 minute, la foc mediu, apoi se adaugă zeama de lămâie, frunzele de mentă și se amestecă totul.

Siropul se pune în sticle curate și se păstrează la frigider. Se poate consuma oricând cu felii de lămâie și cuburi de gheață.

Cum să faci sirop de căpșuni la rece

Ingrediente

1 kg de căpșuni bine coapte;
2 kg zahăr;
700 ml apă rece;
Zeama de la o lămâie.

Mod de preparare

Se spală căpșunile, se curăță de codițe și se pun într-un blender. Se mixează până când se obține o pasta. Pasta de căpșuni se pune într-un bol încăpător, se adaugă apa peste și zeama de la lămâie.

Se acoperă vasul cu un tifon curat, apoi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore. Următoarea zi, se strecoară tot conținutul printr-o sită, apoi se cântărește conținutul și se adaugă la fiecare litru de suc de căpșuni câte 1 kg de zahăr. Se amestecă totul bine până când zahărul se dizolvă complet, apoi se pune în sticle curate și se păstrează la frigider.

Nectar de căpșuni

Ingrediente

1 kg căpșuni proaspete;
350 gr zahăr;
300 ml apă;
Zeama de la o lămâie.

Mod de preparare

Spală bine căpșunile și lasă-le la scurs. Nu le îndepărta codițele decât în momentul în care s-au scurs de apă, deoarce căpșunile se pot îmbiba cu apă pe la cotoare.

Pune apa și zahărul la fiert, amestecă până când zahărul se dizolvă și se obține un sirop scăzut.

Îndepărtează codițele căpșunilor și pune fructele într-un blender vertical. Mixează câteva secunde totul.

Adaugă spuma căpșunilor peste siropul de pe foc, adaugă zeama de lămâie și lasă să fiarbă totul până când dă în clocot. Îndepărtează spuma care se formează deasupra.

Trece apoi printr-o sită deasă nectarul de căpșuni, apoi pune-l fierbinte în sticle sterilizate și așază capacele. Sterilizează apoi sticlele cu nectar astfel. Așază-le într-un vas mare, lat, în care ai pus un prosop de bucătărie și pune apă fierbinte la bază.

Mai fierbe totul pentru încă 2-3 minute, apoi lasă sticlele cu nectar în vasul cu apă până când se răcesc. Nectarul poate fi păstrat în cămară până în momentul servirii.

Orice rețete de sirop de căpșuni poate fi servită cu bucăți de căpșuni în pahar, cuburi de gheață, felii de lămâie sau lime și frunze proaspete de mentă.

Citește și: Reţete de îngheţată fără zahăr

Sursă foto: 123rf.com

  

  

Please follow and like us:
Pin Share