Curtea regală: Regele Salman al Arabiei Saudite suferă de o infecţie pulmonară. Ce tratament urmează monarhul

Curtea regală: Regele Salman al Arabiei Saudite suferă de o infecţie pulmonară. Ce tratament urmează monarhul

Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 88 de ani, suferă de o infecţie pulmonară, a transmis duminică, 19 mai, Curtea regală.

 

Ce tratament urmează regele Salman al Arabiei Saudite

 

Boala a fost descoperită după ce monarhul a fost supus unor teste medicale din cauza „temperaturii ridicate şi durerilor de articulaţii”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mai exact, în urma examinării s-a constatat prezenţa unei „infecţii pulmonare” şi medicii au decis „un program de tratament constând în antibiotice până la dispariţia inflamaţiei”.

 

Sănătatea regelui, un subiect rareori discutat în regatul din Golf

 

Sănătatea regelui este un subiect rareori discutat în regatul din Golf, conform sursei citate. Curtea regală a dezvăluit totuşi în aprilie că regele Salman a fost internat în spitalul specializat Regele Faisal pentru „controale de rutină”, fiind externat în aceeaşi zi.

Anterior, ultima sa spitalizare data din mai 2022. După ce a efectuat o colonoscopie, regele a petrecut o săptămână la spital „pentru a se odihni”, a relatat atunci SPA.

Totodată, în iulie 2020, el a suferit o operaţie la vezica biliară, iar în martie 2022 a fost spitalizat pentru a i se înlocui bateria stimulatorului cardiac.

Regele Salman, custodele locurilor cele mai sfinte ale islamului, a devenit conducător al celui mai mare exportator de petrol din lume în 2015, după ce a fost prinţ încoronat şi vicepremier timp de doi ani şi jumătate. Ţara este însă condusă propriu-zis de fiul său de 38 de ani, Mohammed bin Salman, numit prinţ moştenitor în 2017.