De ce crede Călin Georgescu că omul nu a ajuns niciodată pe Lună. Cum a răspuns candidatul la prezidențiale jurnaliștilor britanici

De ce crede Călin Georgescu că omul nu a ajuns niciodată pe Lună. Cum a răspuns candidatul la prezidențiale jurnaliștilor britanici

După o serie de afirmații controversate, jurnaliștii britanici prezenți în România cu ocazia alegerilor l-au întrebat pe candidatul independent la prezidențiale, Călin Georgescu, de ce crede că omul nu a ajuns niciodată pe Lună.

Călin Georgescu, luat la întrebări de jurnaliștii străini

În cadrul interviului acordat publicației The Times, Călin Georgescu a refuzat să ofere un răspuns la întrebarea referitoare la convingerea lui privind prezența umană pe Lună. După această întrebare, interviul, care a durat 25 de minute, s-a încheiat brusc, cu scuza candidatului: „Trebuie să plec, mulțumesc”.

În același interviu, independentul a reiterat faptul că Vladimir Putin este „un patriot”, lucru de care, se pare, nu se dezice, dar și că apa îmbuteliată în sticle din plastic își pierde din proprietățile informaționale. De asemenea, acesta a spus că încălzirea globală nu există, poluarea fiind de vină pentru dezastrul mondial din atmosferă, apă și sol.

Interviul acordat publicației britanice a avut loc în casa unui prieten de-al lui Călin Georgescu, aflată în Izvorani. Curentul a lipsit din locație pe parcursul demersului jurnalistic, astfel că prezidențiabilul a văzut ocazia perfectă pentru o glumă, spunând că România dă „energia altora”.

Voturile primite de candidați, sub semnul întrebării

Călin Georgescu a primit 22,94% din voturile românilor, fiind desemnat câștigător al primului tur de alegeri prezidențiale din țara noastră. Urmat de acesta se află Elena Lasconi, care a primit 19,17% din voturile liber exprimate.

Deși primele cifre îi desemnează pe cei doi ca fiind candidații ce se vor „lupta” pentru funcția de președinte al țării, Curtea Constituțională a României a decis renumărarea tuturor voturilor din țară, dar și din străinătate, existând dovezi de fraudare a primului tur de scrutin.

Alegerea lui Călin Georgescu într-un număr atât de mare a devenit un subiect fierbinte și în presa străină. TV5Monde scrie că la București s-a pus sub semnul întrebării o posibilă implicare a Rusiei în alegeri, dar și rolul platformei de divertisment TikTok, astfel că autoritățile au luat măsuri fără precedent.

Alegeri parlamentare tensionate în România

Duminică, 1 decembrie, au loc alegerile parlamentare în România. În acest context, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații imediat după ce și-a exprimat votul. Încă șeful statului susține că este „o alegere existențială”, aceste alegeri fiind „cruciale pentru direcția României în următorii ani”.

În acest climat tulbure, în dezbaterea electorală au intervenit chiar și Statele Unite ale Americii, care transmit, prin ambasadoarea Kathleen Kavalec, că se speră ca nicio decizie luată între cele două tururi de scrutin nu va „pune în pericol credibilitatea procesului electoral” și nu va „păta reputația solidă a României ca partener democratic de încredere”.

Please follow and like us:
Pin Share