De ce să te speli pe picioare cu oțet. Vei scăpa de o problemă supărătoare

De ce să te speli pe picioare cu oțet. Vei scăpa de o problemă supărătoare

E bine să te speli pe picioare cu oțet? Efectul acestuia asupra sănătății pielii picioarelor. Ce oțet e recomandat să folosești?

De ce să te speli pe picioare cu oțet. Vei scăpa de o problemă supărătoare

Oțetul poate avea efecte benefice asupra sănătății, chiar și atunci când nu e folosit la mâncare. Acesta poate fi folosit în băile relaxante pentru picioare, un obicei care nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire personală.

Băile cu apă caldă și oțet sunt recunoscute pentru efectul lor calmant asupra picioarelor obosite, în special după o zi lungă de umblat dintr-o parte în alta sau după mersul pe tocuri. Este şi un tratament bun pentru călcâiele uscate.

Oțetul are proprietăți antimicrobiene și ajută la echilibrarea pH-ului. Poate fi folositor celor care suferă de ciuperca unghiei, o infecție a pielii picioarelor sau în lupta împotriva negilor deja apăruți.

Pe lângă oțet, poți adăuga alte ingrediente favorabile precum bicarbonat de sodiu, sare grunjoasă, lămâie sau uleiuri esenţiale. Astfel, băile ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute cauzate de purtarea papucilor pentru perioade îndelungate.

Cum alegi oţetul pentru băile de picioare

Există mai multe tipuri de oțet perfecte pentru băile de picioare. Oţetul alb ori de cidru este o opțiune foarte bună. Acesta e obținut din zahăr provenit din sfeclă sau porumb.

De asemenea, poți adăuga oţet de mere sau cidrul de mere, făcut din suc de mere fermentat. Acidul acetic luptă împotriva ciuperciilor formate la unghii.

Pentru a pregăti o baie reconfortantă pentru picioare, începe prin a umple un lighean cu apă călduță. Adaugă o cană de oțet în apă și amestecă bine.

Acum, lasă picioarele să se înmoaie în această soluție timp de 15-20 de minute. Apoi, usucă-ți picioarele cu un prosop absorbant pentru a preveni păstrarea excesului de umiditate pe piele, ceea ce ar putea favoriza dezvoltarea unei micoze.