Descoperirea uluitoare a unei familii în timp ce își renova casa. Unde se afla tunelul vechi de 100 de ani

Descoperirea uluitoare a unei familii în timp ce își renova casa. Unde se afla tunelul vechi de 100 de ani

Descoperirea tunelului din casa cuplului

Hayley și Trevor Gilmartin, care locuiesc pe malul Lacului Huron, au făcut această descoperire în timp ce demontau cada veche și au spart pardoseala. Sub casa lor, au găsit un tunel de 6 metri adâncime care ducea într-o cameră misterioasă. Specialiștii chemați la fața locului au stabilit că tunelul datează de cel puțin 100 de ani.

Hayley a explicat că lacul este conectat la camera misterioasă printr-o conductă de 1 metru lungime. Cuplul a cumpărat casa în 2020 și, deși s-au interesat despre istoria locuinței atât înainte, cât și după achiziție, niciun indiciu nu sugera existența unui asemenea tunel.

                       Tunel secret sub o casă din Michigan / Sursa foto – Presa străină

Teoria contrabandei din perioada prohibiției

Cea mai interesantă teorie pe care au auzit-o soții Gilmartin este că tunelul a fost folosit pentru contrabanda cu alcool în perioada prohibiției, între anii 1920 și 1933. Această perioadă a transformat Lacul Huron și râul St. Clair în rute folosite de contrabandiști pentru a aduce alcool din Canada. Zona a fost responsabilă pentru 75% din contrabanda cu alcool în acea perioadă, conform experților.

După ce au aflat despre posibila legătură a tunelului cu contrabanda, Hayley și Trevor au filmat intrarea lor în tunel și au postat videoclipul pe TikTok. Clipul a devenit viral, acumulând milioane de vizualizări.

Hayley a menționat că în camera misterioasă există un perete din lemn, iar următorul pas este să-l îndepărteze, ceea ce ar putea duce la descoperiri și mai interesante. Cuplul intenționează să documenteze aceste explorări și să le împărtășească online.

Această descoperire a adus un val de curiozitate și entuziasm atât pentru soții Gilmartin, cât și pentru internauții fascinați de posibilitatea ca tunelul să fie legat de istoria contrabandei cu alcool din perioada prohibiției.

@hayleyg099 Took out the Jacuzzi in the house we purchased 4 years ago and found a manhole to a room that goes 20ft under the house. Of course Trevor wanted to get in and swim around. Ended up finding another passage with a bolted wooden wall infront if it. To be continued when the water gets warmer #creepy #mystery #houseproject #hiddenroom #gopro #history #secret ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound