Doi foşti antrenori de la CSM Bucureşti se duelează în finala Champions League! Bietigheim, surpriza uriaşă din Final Four

Doi foşti antrenori de la CSM Bucureşti se duelează în finala Champions League! Bietigheim, surpriza uriaşă din Final Four

Surprize în turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Budapesta. Betigheim, care a ocupat doar locul 6 în faza grupelor, va juca finala împotriva lui Gyor, după o victorie fabuloasă în semifinala cu Metz, scor 36-29.

Doi foşti antrenori de la CSM Bucureşti se duelează în finala Champions League!

De cealaltă parte, Gyor, a obţinut in extremis calificarea în finală, după ce a învins la limită pe Esbjerg, scor 24-23. În ultima secundă, Sandra Toft a apărat aruncarea lui Solberg şi a evitat prelungirile.

Se vor duela în finala Champions League doi foşti antrenori de la CSM Bucureşti. Per Johansson (Gyor), care a antrenat echipa în 2017 şi 2018, respectiv Jakob Vestergaard (Bietigheim), care a fost la CSM în 2014-2015 şi 2016.

Gyor este mare favorită în finala de la Budapesta. Unguroaicele vor să îşi recapete coroana după o pauză de cinci ani. În 2020 competiţia a fost anulată, iar în ultimii trei ani s-a impus Vipers Kristansand. Finala este programată duminică,de la ora 19:00.

Bietigheim, în finala Ligii Campionilor cu 8 înfrângeri în acest sezon!

Dar, rămâne de văzut dacă “cenuşăreasa” Bietigheim va mai putea face o minune. Campioana Germaniei a suferit în acest sezon nu mai puţin de opt înfrângeri. Cu toate acestea, este în finala Champions League.

Per Johansson a fost una dintre variantele de înlocuire a lui Adi Vasile la CSM Bucureşti în această vară. Antrenorul suedez va rămâne la Gyor, contractul său fiind prelungit înainte de Final Four.

După ce l-a demis pe Adi Vasile, CSM Bucureşti a rămas fără antrenor. Oficialii “tigroaicelor” vor să aducă un nume important pe banca tehnică, dar deocamdată nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

Vestergaard a învins Oltchim în finala Ligii Campionilor din 2010

Pentru Per Johansson este prima finală de Champions League. Suedezul a mai fost de două ori în Final Four alături de CSM Bucureşti, dar “tigroaicele” au încheiat pe locul 3 în 2017 şi 2018.

De cealaltă parte, Jakob Vestergaard are în palmares două Ligi ale Campionilor înainte de schimbarea formatului. Ambele trofee le-a obţinut cu Viborg, în 2009, chiar împotriva lui Gyor, respectiv 2010, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

2 mandate la CSM Bucureşti au avut atât Vestergaard, cât şi Johansson
8 înfrângeri a suferit Bietigheim în acest sezon de Champions League