Dolgoznak a székelyudvarhelyi városi strandon, nemsokára meg is nyitják

Dolgoznak a székelyudvarhelyi városi strandon, nemsokára meg is nyitják

Egy ideje már látni lehet, hogy készülnek a strandszezonra Székelyudvarhelyen: napok óta munkálkodnak a városi strand területén. Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, a tavaszi metszések idején a strand területén lévő fákat is megmetszették, hogy a lehulló virágok és levelek ne szennyezzék később a medence vizét.

A zöldövezet rendbetételét követően térkövezés kezdődött a strand bejáratánál található részen, ahol nyaranta a büfék, illetve a hozzájuk tartozó asztalok és székek kapnak helyet. A kivitelezők

a térkövezést is befejezték már, jelenleg pedig a medencék felületének javításán és festésén dolgoznak.

Két éve a városházának sikerült beszereznie egy tisztító robotgépet is, amelynek segítségével rendszeresen takarítják a medencéket, hiszen minden nap zárás után beindítják, ezáltal jobb vízminőséget tudnak biztosítani a strandolóknak.

Június elejétől lehet csobbanni a megszokott árért

Kérdésünkre, hogy mikorra tervezik a strand megnyitását, a városháza sajtósa azt mondta, hogy az időjárás függvényében dől el a nyitás pontos időpontja, de mindenképpen június elején lesz esedékes a nyitás.

A szóvivőtől azt is megtudtuk, hogy a jegyek ára tavalyhoz képest nem változott. Ennek megfelelően

az 5 év alatti gyermekek ingyen léphetnek be a strandra,
18 év alattiaknak és nyugdíjasoknak a délutáni és esti sávban mindössze 6 lejt kell fizetniük, az egész napos jegyért pedig 10 lejt.
Ugyancsak 10 lejbe kerül felnőtteknek, ha csak délután vagy este mennének a strandra,
az egész napos felnőttbelépő pedig 15 lej lesz idén.
Ebben a szezonban is lesz lehetőség családi jegyet váltani: két felnőtt és legkevesebb két, legtöbb öt kiskorú gyermek 40 lejért strandolhat.

A székelyudvarhelyi városi strand a már megszokott időintervallumban fog nyitvatartani, azaz naponta 8 és 21 óra között várja a fürdőzőket.