EURO2024: Edward Iordănescu își sărbătorește ziua de naștere cu o zi înainte de debutul României. „Vă împărtășesc determinarea echipei noastre”

EURO2024: Edward Iordănescu își sărbătorește ziua de naștere cu o zi înainte de debutul României. „Vă împărtășesc determinarea echipei noastre”

Selecţionerul naționalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, împlineşte, duminică, 46 de ani. Aniversarea antrenorului vine cu o zi înainte de debutul tricolorilor la Euro 2024, cu Ucraina, luni, 17 iunie, ora 16.00 (în direct la Pro TV), relatează News.ro.

„În pragul debutului României la Euro 2024, vreau să vă împărtășesc entuziasmul și determinarea echipei noastre. Știm că fiecare dintre voi trăiește cu sufletul alături de noi aceste momente pline de emoție. Misiunea noastră, mai presus de orice obiectiv, este să aducem bucurie în inimile românilor. Am ajuns aici prin muncă, pasiune și sacrificiu. Am pregătit totul cu energie pozitivă și responsabilitate, pentru a obține maximum din această experiență extraordinară. Fiecare jucător este pregătit, echipa este pregătită”, a transmis Edward Iordănescu.

„Dacă vom reuși să ne îndeplinim visul, nu va fi o surpriză pentru mine. Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim, responsabilitatea îmi revine în totalitate. Dar am convingerea că suntem gata de luptă! Sunt mândru de munca și dăruirea băieților noștri. Au dat totul în preliminarii și în pregătirea turneului final și sunt sigur că vor da totul și în meciuri”, a continuat Edward Iordănescu, potrivit FRF.

Născut la 16 iunie 1978, Edi Iordănescu este fiul cel mare al fostului jucător, antrenor și selecționer al României, Anghel Iordănescu.

Ca jucător, Edward Iordănescu a evoluat la Steaua, Sportul Studenţesc, Unirea Focşani, Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti şi Vaslui. A evoluat de asemenea în străinătate, în Grecia şi Cipru, la Panionios şi Alki Larnaca.

Edward Iordănescu a pregătit în cariera de antrenor echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

Cu CFR Cluj a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021.

Numit selecţioner al României la 25 ianuarie 2022, Edward Iordănescu a reușit să califice naţionala României la Campionatul European după 8 ani, terminând pe primul loc grupa de calificare.

Edi Iordănescu este căsătorit cu Arabella şi au împreună trei copii.

FOTO: Hepta