Explozie și incendiu masiv la o uzină chimică din Melbourne. Un nor uriaș de fum toxic a acoperit zona

Explozie și incendiu masiv la o uzină chimică din Melbourne. Un nor uriaș de fum toxic a acoperit zona

O explozie urmată de un incendiu a izbucnit la o uzină chimică situată în Derrimut, în urma unei explozii. Un nor uriaș de fum toxic a pus în alertă populația.

Incidentul a avut consecințe asupra traficului

Un incendiu de proporții a izbucnit la o uzină chimică situată în Derrimut, o suburbie din vestul orașului Melbourne, în urma unei explozii chimice. Potrivit postului australian ABC, incidentul a generat un nor masiv de fum toxic, care a pus în pericol zonele înconjurătoare.

Pentru a combate flăcările, peste 180 de pompieri și cel puțin 50 de vehicule de intervenție au fost mobilizate. Astfel ei au reușit să controleze incendiul până la ora locală 15:30. Cu toate acestea, echipele de pompieri au rămas pe teren pentru restul zilei pentru a se asigura că incendiul este complet stins.

Imagini spectaculoase cu o coloană densă de fum au fost distribuite pe rețelele de socializare, în timp ce martorii au relatat despre butoaie cu substanțe chimice aruncate în aer de explozie și despre explozii sub formă de mingi de foc. Până la acest moment, nu au fost raportate victime în rândul angajaților uzinei.

A large factory fire in Derrimut, sparked by a chemical explosion, has been burning for over an hour. Drivers have been urged not to stop and watch. https://t.co/5zYfOfGqUb @paul_dowsley #7NEWS pic.twitter.com/Ioy5M4yrhj

— 7NEWS Melbourne (@7NewsMelbourne) July 10, 2024

Incidentul a avut și consecințe asupra traficului, o porțiune a unei autostrăzi din vecinătate fiind temporar închisă după-amiaza. De asemenea, serviciile de urgență au emis recomandări pentru magazinele din zonă să rămână închise și pentru locuitorii să evite contactul cu apa din pârâurile situate în aval de uzină din cauza riscului de expunere la substanțe toxice.

Locuitorii din apropierea fabricii au fost asigurați că apa potabilă este sigură, dar li se spune să rămână înăuntru departe de fum. Echipajele au rămas la fața locului toată noaptea pentru a stinge complet flăcările, autoritățile de mediu și de pompieri au efectuat investigații asupra cauzei și au gestionat scurgerea celor aproape trei milioane de litri de apă folosiți de echipaje.

Authorities are warning of contaminated water runoff from a factory fire in Melbourne’s west that was sparked by a chemical explosion yesterday morning.

The blaze at Swann Drive in Derrimut, which produced thick, black smoke seen across nearby suburbs, took more than 180… pic.twitter.com/PZZ9uJ0fqf

— 10 News First Melbourne (@10NewsFirstMelb) July 11, 2024

Conform The Guardian, locuitorii din periferii apropiate au fost avertizați despre rafale de vânt care purtau fum toxic către est, accentuând pericolele pentru sănătatea publică.