„În seara asta am cântat pentru Anglia!”. Moment antologic creat de formația The Killers, care a concertat în timpul semifinalei cu Olanda. Video

„În seara asta am cântat pentru Anglia!”. Moment antologic creat de formația The Killers, care a concertat în timpul semifinalei cu Olanda. Video

Formația americană de rock The Killer a avut concert la Londra chiar în timp ce Anglia juca, la Dortmund, cu Olanda, pentru un loc în finala Euro 2024. Mii de fani englezi s-au înghesuit în O2 Arena pentru spectacol, dar tot partida din Germania a fost atracția principală.

The Killers, concert la Londra în timpul semifinalei Olanda – Anglia 1-2. Ce decizie a luat formația de muzică rock

A fost nebunie totală în celebra sală din Londra, O2 Arena, în timpul semifinalei Olanda – Anglia 1-2. În timp ce se juca meciul de la Dortmund, în capitala Angliei concerta renumita trupă rock The Killers. Americanii nu au neglijat însă importanța partidei, care s-a văzut pe un ecran imens.

Ba, mai mult, trupa a luat o pauză de la momentul artistic pentru a îi lăsa pe englezi să se bucure de a doua calificare la rând în finala unui Campionat European.

Imediat ce controversatul arbitru german Felix Zwayer a fluierat finalul, solistul Brandon Flowers a început să cânte piesa „Mr. Brightside”, un adevărat imn în Marea Britanie.

Possibly the most electric moment of my life. When the Killers livestream the Euros right before England win and they hit us with Mr Brightside. pic.twitter.com/7Hlk4RN19V

— Martin Kimber (@MrMKimber) July 10, 2024

În mod cert, trupa The Killers s-a bucurat și ea de calificarea naționalei Albionului în finala Campionatului European din Germania. La final, americanii au postat pe Twitter imagini de la concert cu mesajul „În seara asta am jucat pentru Anglia”.

Tonight we played for England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿! pic.twitter.com/bqvSas14Z5

— The Killers (@thekillers) July 10, 2024

Pentru Anglia, finala de la Berlin va fi doar a doua din istorie la un Campionat European, după cea jucat în 2021, pe Wembley. Deși este patria mamă a fotbalului, Anglia nu are în palmares decât un singur trofeu, titlul mondial cucerit în 1966.

Anglia, calificare dramatică în finala Euro 2024

Reprezentativa Albionului va încerca să cucerească primul ei titlu continental în finala cu Spania. Marele meci se va juca duminică, 14 iulie, de la ora 22:00, pe Olympiastadion din Berlin.

Selecționata lui Gareth Southgate e fără înfrângere la Euro 2024, dar a beneficiat și de șansă până să ajungă în ultimul act la turneul final. În optimi a trecut in extremis de Slovacia, în prelungiri, după ce, în minutul 90+5, adversarii conduceau cu 0-1.

Anglia a avut viață grea și în sferturi, când a fost condusă de Elveția cu 0-1, dar de care a trecut la loviturile de departajare. În penultimul act, Olanda a deschis scorul în minutul 7, dar britanicii au întors rezultatul, golul izbăvitor venind de la Ollie Watkins, în minutul 90+1.