Italia, record de echipe participante în sezonul viitor al cupelor europene. Condiția ca Serie A să dea 9 echipe ține de meciul Olympiakos – Fiorentina

Italia, record de echipe participante în sezonul viitor al cupelor europene. Condiția ca Serie A să dea 9 echipe ține de meciul Olympiakos – Fiorentina

În ultimul act al celei de-a treia competiții continentale, Fiorentina va întâlni Olympiakos. Finala Conference League este programată miercuri, 29 mai, de la ora 22:00, pe AEK Arena din Atena.

Record de participante pentru Italia în cupele europene

Italia este foarte aproape să înscrie nu mai puțin de 9 echipe în stagiunea următoare a cupelor europene, ceea ce ar reprezenta un record uluitor. Însă, pentru acest lucru mai trebuie să se îndeplinească o singură condiție.

Mai exact, ca Fiorentina să câștige trofeul Conferencea League. În acest caz, formația ”viola”, care are deja asigurat locul pentru a treia competiție europeană în sezonul viitor, ar urca în Europa League.

Succesul trupei lui Vicenzo Italiano ar elibera locul de Conference League care ar urma să fie ocupat de Torino, care a încheiat Serie A pe locul 9, la egalitate cu Napoli, dar cu avantaj în meciurile directe.

În acest caz fericit, Italia ar urma să fie reprezentată în sezonul viitor al cupelor europene de Inter Milano, AC Milan, Bologna, Juventus și Atalanta în Champions League, AS Roma, Lazio și Fiorentina în Europa League și Torino în Conference League.

Cum au ratat italienii să aibă 6 echipe în Champions League

Această posibilitate a apărut după ce Italia a obținut un loc suplimentar în Champions League ca urmare a clasării pe unul din primele locuri în clasamentul coeficienților UEFA. Astfel, Bologna, care a încheiat pe locul 5 în Serie A, a intrat în cea mai importantă competiție.

Italienii au fost foarte aproape de performanța uluitoare de aduce în sezonul viitor de Champions League nu mai puțin de 6 formații. Acest lucru s-ar fi putut întampla dacă Atalanta, câștigătoarea Europa League, nu ar fi încheiat între primele 4 întrecerea internă.

Înaintea finalei Conference League dintre Olympiakos și Fiorentina, autoritățile elene au anunțat măsuri de securitate sporite. Pentru a se evita orice fel de incidente, au fost mobilizați nu mai puțin de 5.000 de polițiști.

Fost jucător la formația italiană, Adrian Mutu s-a declarat un susținător al Fiorentinei. El speră ca actuala echipă a grupării ”viola” să meargă până la capăt și are încredere totală în antrenorul Vicenzo Italiano, cel care i-a fost coleg în perioada când a evoluat la Verona.